Tornen les activitats als parcs i a les platges

| Tema: Educació ambiental, Parcs, Platges

Comença la temporada de tardor amb mesures de seguretat per la COVID-19

El cap de setmana del 12 i 13 de setembre arrenca la temporada de tardor a les 40 Jugatecambientals dels parcs i platges metropolitans, a més d'algunes altres activitats incorporades al programa Aprenem a la Xarxa de l'AMB.

Totes les activitats previstes en els diferents formats del programa seguiran un protocol que aplicarà les mesures de seguretat necessàries per evitar contagis, com ara l'ús obligatori de la mascareta, mantenir la distància de seguretat, el control de l'aforament o la neteja i desinfecció de mans i materials.

Novetats a la Jugateca

Una novetat a la Jugatecambiental es troba en el calendari. En aquesta ocasió la temporada serà més curta ja que les activitats acabaran el cap de setmana del 31 d'octubre. En alguns municipis però, aquestes tindran lloc durant tot el cap de setmana, dissabte i diumenge, i no només els un dels dos dies. Tot i això es mantindrà l'horari habitual.
Aquesta temporada s'incorpora la nova Jugatecambiental del parc de l'Ermita, al municipi de Castellbisbal, que portarà a terme les activitats en diumenge, d'11.30 a 13.30.

Represa del cicle d'activitats

La pandèmia també va aturar la programació del 14è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans. Aquesta tardor s'han reprogramat moltes de les activitats que no es van poder dur a terme amb el confinament, moltes d'elles es realitzaran en el context de la Jugatecambiental. Aquest cicle, organitzat en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i amb els ajuntaments metropolitans, planteja cada dissabte i cada diumenge una activitat diferent a un espai metropolità diferent, adreçades a públic divers.

Activitats participatives per conèixer l'entorn

A més de la Jugatecambiental i el Cicle d'activitats, l'AMB ofereix activitats que incorporen continguts relacionats amb la difusió dels valors dels parcs i de les platges i d'altres que pertanyen als eixos de treball que formen part del programa d'educació ambiental de l'AMB com ara el programa Compartim un Futur, així com alguns conceptes directament relacionats amb la gestió dels parcs i les platges, que es poden apropar a la ciutadania gràcies a la participació en aquestes activitats. Aquest és el cas del Pla de millora de la biodiversitat o de la convivència cívica amb els animals de companyia.

Les activitats participatives compten amb un valor afegit com és la intervenció directa de les persones sobre l'entorn més proper: els parcs i les platges. Entre aquestes accions, s'hi inclouen el seguiment i la instal·lació de caixes niu i menjadores d'ocells, o les plantacions populars que formen part del programa Arrela't, entre d'altres.

Documents relacionats
Equipaments relacionats
  • Parc de l'Ermita
    Municipis:
    Castellbisbal
    Inauguració:
    Juliol 2005
    Superfície:
    14.998,75 m2
Publicacions relacionades
  • Pla de millora de la biodiversitat
    Tema:
    Biodiversitat
    Tipus:
    Tècnic
    Públic:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edició:
    Plans i programes
    Suport:
    Electrònic