Rehabilitació de l'edifici del Molí

| Tema: Espais públics urbans, Rehabilitació

Continua la reforma amb la construcció d'un gran espai diàfan i sales polivalents

L'Ajuntament de Molins de Rei ha presentat el projecte de rehabilitació del mòdul C del conjunt històric d'El Molí, a Molins de Rei. La redacció d'aquest projecte ha anat a càrrec de la Direcció de Serveis de l'Espai Públic de l'AMB que també ha participat a la presentació d'aquesta nova actuació. Amb la rehabilitació que ara es durà a terme, es continua el procés de reforma, iniciat el 2014, en què prèviament es van consolidar estructuralment les naus A i B i es va construir la biblioteca. 

La proposta que ara s'ha presentat per continuar la reforma de l'antiga fàbrica de teixits Ferrer i Mora, del 1858, consisteix a mantenir l'arquitectura de la nau i els seus elements singulars i construir un nou nucli d'escales adjacent que resolgui l'accessibilitat i, alhora, permeti un funcionament independent entre plantes.

Així, es farà un gran espai diàfan que permetrà fer diferents activitats i a dalt sales i espais polivalents. També es preveu la dotació d'accés a les galeries subterrànies que formaven part de l'antiga fàbrica.

El projecte ha estat adjudicat per 1.747.604 € a l'empresa Vesta Rehabilitación, S. L. Les obres s'iniciaran aquest mes de gener i tindran una durada prevista de 14 mesos.

Recuperar patrimoni cultural i industrial

L'actuació va en la línia d'utilitzar la ciutat com a recurs, posant en valor els edificis patrimonials i  minimitzant l'impacte territorial i ambiental de l'activitat edificatòria, d'acord amb el compromís assumit per l'AMB en la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica.

Les obres estan finançades per l'Ajuntament de Molins de Rei, amb fons propis, i per l'AMB que ho fa a través del fons FEDER dins del programa de l'AMB que preveu recuperar i rehabilitar patrimoni cultural i industrial.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Projectes relacionats
On
Marker
Edifici el Molí Molins de Rei