Prova pilot de "Parcs i pedals al Besòs"

| Tema: Educació ambiental, Mobilitat sostenible, Parcs

Ruta entre el parc dels Pinetons i el parc de la Llacuna

Una de les parades de la prova pilot

A finals del mes de novembre, tècnics de diversos municipis del Vallès i personal dels serveis de Mobilitat i Espai Públic de l'AMB van participar en una prova pilot de "Parcs i pedals al Besòs". L'activitat va consistir en una ruta entre els parcs metropolitans dels Pinetons (Ripollet) i de la Llacuna (Montcada i Reixac).

Aquesta proposta de formació ambiental promou de manera combinada la mobilitat sostenible i la importància de la conservació de la biodiversitat dels parcs metropolitans. L'objectiu és aprofitar les sinergies que s'estableixen entre aquests dos conceptes per millorar la qualitat ambiental dels municipis.

Per a dur-la a terme, s'aprofitarà l'existència del projecte R-Bici de l'Ajuntament de Ripollet, un servei gratuït de préstec de bicicletes donades per la ciutadania, que se cediran als participants de l'activitat.

Els continguts sobre mobilitat sostenible inclouen una breu explicació de les normes de circulació en bicicleta i dels principals aspectes tècnics de com fer-la servir. Pel que fa a la proposta ambiental, se centra a efectuar una sèrie de parades durant la ruta en bicicleta en diversos punts d'interès ambiental, com per exemple el torrent d'en Tortuguer, el mirador de la serra de la Salut, el bosc dels Pinetons, el mirador de Llevant, el mirador del parc de la Llacuna i el riu Ripoll.

Actualment, hi ha dues activitats d'aquest tipus consolidades dins del programa Compartim un Futur. D'una banda, "Pedals al parc de la Fontsanta", que va acollir més de 600 participants durant el passat curs 2020/2021, i "Parcs i pedals al Besòs", al parc de Can Zam, que va comptar amb l'assistència de 350 persones.

Documents relacionats