Portaveus del Litoral

| Tema: Educació ambiental, Platges

Nova proposta educativa a les platges metropolitanes

Alumnes de la prova pilot a la platja de la Nova Icària

"Portaveus del Litoral" és el títol del nou projecte participatiu que arrenca aquest curs 2021-2022 a les platges metropolitanes i que s'ofereix en tots els centres educatius.

La proposta vol arribar a la població més jove i oferir-los una mirada diferent del litoral. L'objectiu és que puguin convertir-se en portaveus i transmetre la importància socioambiental d'aquest espai públic i la necessitat de preservar-lo.

El projecte està elaborat en col·laboració amb l'equip d'Anèl·lides, format per professionals especialitzats en el medi marí. Té com a principal objectiu donar a conèixer de manera educativa, experimental i propera quins són els usos del litoral metropolità, dels seus ecosistemes naturals i de la regressió que pateix. També vol fomentar el pensament crític dels alumnes, fent-los reflexionar i buscar propostes de millora als reptes ambientals als quals s'enfronta aquesta zona.

També vol transmetre als joves la importància de la divulgació ambiental com a eina imprescindible per donar a conèixer a la població els problemes reals i actuals de les platges, així com el seus valors socioambientals.

Durant el primer trimestre d'aquest curs escolar s'ha portat a terme una prova pilot de "Portaveus del Litoral" a l'institut MDP Bailèn de Barcelona. Acompanyats per l'equip d'Anèl·lides, van realitzar el projecte a la platja Nova Icària de Barcelona. 

Documents relacionats