Plantes remeieres al parc de la Timba

| Tema: Parcs

Inauguració d'un nou espai de biodiversitat

Plantada popular al jardí de plantes remeieres

El parc de la Timba de Cervelló estrena jardí de plantes remeieres. Aquest nou espai de biodiversitat ha sigut possible gràcies a la implicació de Consell dels Infants, un grup de nens i nenes de les escoles del municipi que han format part d'un projecte participatiu que tenia com a objectiu el seguiment del disseny i construcció del jardí.

Durant el projecte d'aprenentatge servei, els infants han realitzat un treball previ de coneixement del parc i l'entorn. Principalment, han fet una recerca d'espècies de plantes remeieres presents als ecosistemes propers. En funció dels resultats obtinguts i amb l'acompanyament dels tècnics del Servei de Parcs de l'AMB han triat les plantes del jardí i han aportat idees per al disseny de l'espai.

El jardí compta també amb un refugi de biodiversitat format per diversos troncs provinents d'arbres morts retirats de la xarxa de parcs metropolitans. Aquesta fusta tindrà una segona vida i acollirà insectes, aràcnids o rèptils, entre d'altres.

L'activitat de cloenda del projecte d'aprenentatge servei va ser la plantació popular dels exemplars del jardí, que va tenir lloc el passat 7 de novembre a la Jugatecambiental. Van participar-hi més de 50 persones i s'hi van plantar fins a 14 espècies, com la valeriana, la menta, la tarongina, l'espígol, l'herba de Sant Joan o el romaní, entre d'altres.

El nou jardí de plantes remeieres és el vintè de la xarxa de parcs metropolitans. Aquest tipus d'espais funcionen com a refugis de millora de la biodiversitat, una acció prevista al Pla de millora de la biodiversitat.

Es tracta d'espais educatius i de participació molt valuosos. La ciutadania hi fa activitats ben diverses, relacionades amb la biodiversitat o els conreus tradicionals, entre d'altres. També reforcen els vincles amb el veïnat, ja que part del manteniment es porta a terme amb la participació d'escolars, entitats, residències d'avis o famílies que assisteixen regularment a les Jugatecambientals.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats