Noves aules d'educació ambiental

| Tema: Parcs

S'instal·larà un primer prototip al parc de Can Zam

Imatge de la notícia

Més de 50.000 persones visiten, cada any, els parcs i les platges metropolitanes, on l'AMB organitza programes d'activitats educatives i de dinamització. Aquesta gran afluència de públic és el motiu pel qual, des del Servei de Promoció i Conservació de l'Espai Públic de l'administració metropolitana s'ha plantejat la necessitat de disposar-hi d'espais físics expressament dissenyats per poder dur a terme aquestes propostes. Aquests llocs de referència són les aules d'educació ambiental.

Es tracta d'un espai d'aprenentatge i descoberta que posarà en valor els aspectes ambientals del parc i del seu entorn. Les aules d'educació ambiental poden estar situades a edificis ja construïts, però si no existeix cap edifici es preveuen com a construccions d'arquitectura prefabricada, flexibles i polivalents. I aquest és el cas de la nova aula d'educació ambiental al parc de Can Zam a Santa Coloma de Gramenet.

Construcció d'un prototip

El parc metropolità de Can Zam acollirà aquest primer prototip d'aula d'educació ambiental. El projecte de construcció ja està aprovat i ara el procés es troba en fase de licitació. El 2018 s'iniciarà la construcció d'aquest nou equipament.

Les característiques de l'aula d'educació ambiental són:

  • Ha de ser flexible per tal de poder adaptar-se als diferents tipus d'activitats.
  • Ha de tenir capacitat per a 40 persones aproximadament, l'espai exterior ha de ser diàfan, una part hauria d'estar cobert, i caldria que es relacionés físicament amb l'edifici al màxim possible.
  • Els lavabos han d'estar separats per sexes, han d'estar adaptats, ser normatius i tenir accés directe des de l'exterior.
  • L'equipament hauria de disposar d'un magatzem amb accés directe des de l'exterior.
  • El disseny ha de preveure criteris de sostenibilitat en l'edificació.
  • Ha d'incloue les instal·lacions necessàries d'aigua, desguàs, electricitat i Internet.
  • Ha de ser antivandàlic.
El projecte de l'aula és dels arquitectes Toni Casamor i David Baena de l'estudi BCQ. La definició de les característiques de l'equipament ha estat feta de manera conjunta entre tècnics de l'AMB i, en aquest cas, de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Santa Coloma de Gramenet
    Inauguració:
    1999
    Superfície:
    113.405 m2