Nova àrea de gossos al parc de la Llacuna

Tornar

| Tema: Parcs

És una zona de 2.200 m2 on els gossos poden córrer lliurement


El dia 7 de juny es va obrir al públic una nova àrea de gossos del parc de la Llacuna de Montcada i Reixac. Es tracta d'una zona de més de 2.200 m2 on els gossos poden córrer lliurement sense anar lligats, a tocar de la façana del parc amb el carrer Picasso. Disposa d'un punt d'aigua, de mobiliari i d'accessos des del carrer i a la resta del parc, que permeten el gaudi de les persones que visiten el parc amb les seves mascotes.

A la resta del parc és important que els animals vagin lligats; si no, poden arribar a interferir en les dinàmiques de la natura, en especial del llac i del canal d'aigua. Els gossos poden afectar les poblacions de peixos i amfibis, i restringir el desenvolupament de la biodiversitat en un parc de gran potencial com el de la Llacuna.

Per tal de poder explicar tots aquests aspectes, el departament de comunicació de l'AMB ha editat un fullet que dona a conèixer el nou equipament i com fer-ne un bon ús.

El parc de la Llacuna té una gran extensió i rep un tractament naturalitzat que actua com a connector verd entre les ciutats del voltant i els espais rurals del pla de Reixac. La seva llacuna i el canal d'aigua són els elements centrals del parc i tenen un gran interès ambiental per a la millora de la biodiversitat, ja que acullen diverses espècies de zones humides, com ara ocells, amfibis, peixos i alguns insectes.

Les darreres intervencions dutes a terme per part de l'AMB, en coordinació amb l'Ajuntament de Montcada i Reixac, com la instal·lació d'una xarxa de grimpar o la instal·lació de noves taules de pícnic, s'han concentrat en la zona límit del parc amb carrer Can Duran i la BV-1411 per tal de dotar l'espai d'equipaments, alhora que se'n respecta el caire natural. 

En la gestió integral de la xarxa de parcs metropolitans, l'AMB compatibilitza els usos dels ciutadans d'aquests espais públics combinant la instal·lació d'equipaments (que, a més, són espais saludables, com les àrees de gossos, elements esportius, zones d'estada i esbarjo, etc.) amb accions que ajudin a preservar-ne els valors ambientals, com les que fomenten la biodiversitat. En aquest sentit, es porten a terme accions educatives i de comunicació que permeten traslladar als usuaris aquesta perspectiva, per tal de promoure hàbits i actituds cíviques que millorin la convivència dels diferents usos i la preservació de l'entorn natural.  

Galeria d'imatges

Enllaços relacionats

Equipaments relacionats

 • Parc de la Llacuna

  Municipis:
  Montcada i Reixac
  Inauguració:
  Març 2009
  Superfície:
  131.655 m2

On

 • Marker

  Parc de la Llacuna Carrer de Can Duran, 2, 08110, Montcada i Reixac