Neteja posterior a la revetlla

| Tema: Platges

Es van recollir un total de 22 tones de residus a les platges metropolitanes

Dispositiu platges

El dispositiu especial de la revetlla de Sant Joan a les platges metropolitanes es va desenvolupar amb normalitat, sense grans incidències i segons la planificació prevista. 

La quantitat total de residus recollits ha estat de 22.200 kg, 5.000 kg més que el 2022. Cal destacar, però, el bon ús dels dispositius auxiliars de recollida de residus al costat dels contenidors, que el públic va fer servir de manera massiva. 

S'hi van detectar un total de 59 fogueres, unes 40 menys que el 2022, que es van apagar i recollir en les 24 hores posteriors, un cop comprovat que estaven fredes.

En aquesta edició s'ha observat un important increment en l'afluència de públic respecte al 2022, que ha triat les platges metropolitanes per celebrar-hi la revetlla. Un fet generalitzat a tots els municipis, excepte Sant Adrià de Besòs i el Prat de Llobregat.

Un dispositiu sense incidències

El dispositiu va comptar amb el suport del personal tècnic dels ajuntaments i de la policia local de cada municipi, que van ajudar a desallotjar les platges per poder-les netejar adequadament i obrir pas a les garbelladores. Cal destacar que, tot i que durant la nit les platges estaven plenes, a l'hora d'inici del dispositiu, cap a les 06.30 h del matí, la majoria de la gent ja havia sortit de la platja. Gràcies a aquesta col·laboració i la bona predisposició del públic, la major part de la superfície de les platges ja estava neta cap a les 9.30 h i preparada per a la jornada de bany. Tot i això, es va continuar la neteja manual durant tot el dia i la nit de l’endemà, quan també es van repassar les zones dunars.

Cal destacar que no es van produir episodis greus de vandalisme, tret d'alguns bancs i llistons de fusta amb cremades de petards, un aparcabicicletes trencat i algun grafiti.

Aquest dispositiu va començar ja les setmanes prèvies a Sant Joan, per tal que el cap de setmana estigués tot a punt. Les tasques es van complicar per l’arribada d’un temporal de mar els dies 19 i 20 de juny, que va comportar afectacions importants als equipaments més propers al mar. Per aquest motiu, es van desplaçar més de 150 m de passeres i passeres enrotllables dels accessos adaptats, 25 cadires de salvament, senyalització, abalisament de sortides d'embarcacions, etc.

Enllaços relacionats