Millor biodiversitat a parcs i platges

| Tema: Biodiversitat, Parcs

L'AMB articula un pla de millora que recopila 48 actuacions a tot el territori metropolità

Nous elements informatius als parcs i a les platges

L'AMB ha elaborat el Pla de millora de la biodiversitat a la xarxa de parcs i platges metropolitans. Es tracta d'un projecte que recopila un total de 48 actuacions integrades dins la gestió i el manteniment d'aquests equipaments amb l'objectiu d'augmentar la biodiversitat i millorar la qualitat de vida i la salut de les persones. Aquests espais afavoreixen la salut física i psíquica i són espais de trobada, d'esbarjo i d'aprenentatge i sensibilització ambiental.

Algunes d'aquestes accions ja s'han estat executant durant els darrers dos anys com, per exemple, la naturalització de llacs i estanys, la creació de jardins de papallones o d'hotels d'insectes, la incorporació de nous elements informatius i la instal·lació d'estructures específiques com caixes niu per a ocells insectívors i refugis per a ratpenats, actuacions molt vinculades als 52 parcs metropolitans. També s'han dut a terme actuacions en l'àmbit de les platges metropolitanes, com ara la implementació i naturalització de dunes, un protocol per a la nidificació de tortugues marines, la reducció de l'impacte ambiental en la neteja de les platges o la instal·lació de biòtops que han creat hàbitats submarins de flora i fauna.

La publicació del Pla de millora també recull un total de 18 recomanacions relacionades amb l'educació ambiental, la ciència i la participació ciutadana. També inclou totes les activitats pedagògiques que es fan en aquests espais oberts destinats a escoles i famílies: Jugatecambiental, cicle d'activitats, programes educatius i projectes participatius. En aquesta línia, incorpora activitats incloses en el programa Compartim un Futur, com ara Qui viu als parcs?, Qui viu a l'estany?, La biodiversitat al parc de Can Solei i Ca l'Arnús o Aigua i biodiversitat al parc de Can Zam.

Documents relacionats
Publicacions relacionades
  • Pla de millora de la biodiversitat
    Tema:
    Biodiversitat
    Tipus:
    Tècnic
    Públic:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edició:
    Plans i programes
    Suport:
    Electrònic