Més de 100 menjadores als parcs metropolitans

| Tema: Parcs

S'instal·len per proveir aliment als ocells durant l'hivern

Menjadores als arbres

El Servei de Parcs d'AMB ha instal·lat aquest hivern més de 100 menjadores d'ocells als parcs metropolitans.

Els ocells insectívors i granívors, inclosos dins del gran grup d'ocells passeriformes, tenen com a base a la seva dieta insectes i fruits o gra, molt escassos o pràcticament inexistents durant l'hivern. És per aquest motiu que, des de ja fa més de 6 temporades, s'instal·len menjadores als arbres. D'aquesta manera, es facilita que es puguin desenvolupar el seu desenvolupament i es reforça la salut d'aquest grup faunístic, alhora que s'afavoreix la riquesa de l'ecosistema dels parcs. 

Les mallerengues, els pardals o altres aus troben a les menjadores pipes i cacauets crus. El fet de tenir menjar disponible, fa que niïn a prop d'aquesta font d'aliment. Per aquest motiu, és important no canviar la ubicació de les menjadores i que sempre disposin d'aliment.

Per tal de no interferir en excés al seu cicle natural i que els ocells puguin contribuir a la funció biològica de l'ecosistema propagant les llavors i fruits, és de vital importància retirar les menjadores a inici de primavera, quan la vegetació pròpia del parc ja proveeix el menjar suficient. 

Gràcies a la presència d'ocells insectívors als parcs, tenim un element de lluita natural contra plagues com els mosquits o la processionària. I les menjadores permeten la presència d'un gran nombre d'espècies d'ocells als parcs durant tot l'any.

Les menjadores també són un recurs educatiu i ambiental molt important en els projectes educatius i participatius que es desenvolupen als parcs metropolitans i, de manera més continuada, a les activitats familiars de la Jugatecambiental.

La col·locació d'aquestes estructures per afavorir la supervivència dels ocells durant l'hivern s'emmarca dins del Pla de millora de la biodiversitat als parcs i platges metropolitans.

Documents relacionats
Enllaços relacionats