Finalitzen les obres al parc de Torreblanca

| Tema: Parcs

Millores en l'accessibilitat i el drenatge de l'aigua de pluja

Obres finalitzades

Aquest mes d'abril han finalitzat les obres del parc de Torreblanca a Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Principalment s'han realitzat millores en l'accessibilitat i el drenatge sostenible de l'aigua de pluja en l'eix dels xiprers del parc, un dels seus camins principals. El projecte també ha inclòs altres actuacions que serviran per optimitzar la sostenibilitat en la gestió i la promoció de la biodiversitat.

Concretament, s'ha pavimentat amb formigó desactivat i s'ha canalitzat l'aigua de pluja per solucionar els problemes de manteniment derivats de l'escolament ocasionat al paviment de sauló previ a les obres.

També s'han millorat els accessos i la connexió entre l'eix principal i les plataformes adjacents del parc instal·lant-hi escales i rampes.

D'altra banda, s'ha reduït l'escolament als talussos de l'eix suavitzant els pendents amb la construcció de murs de pedra seca, que milloraran la biodiversitat del parc, ja que serveixen d'amagatall a organismes com insectes, rèptils o petits mamífers, i també amb la plantació de prats florits i la corresponent instal·lació de reg, que també ajudaran a promoure la biodiversitat atraient insectes pol·linitzadors i ocells.

Finalment, s'ha creat un sistema d'infiltració que recollirà l'aigua de pluja de l'eix pavimentat i els seus talussos amb rases drenants situades a la plataneda contigua, que contribuiran al creixement dels plàtans. Aquest fet afavoreix la sostenibilitat en la gestió de l'aigua.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern
    Inauguració:
    2005
    Superfície:
    95.938,68 m2