Èxit de participació al jardí de papallones

Tornar

| Tema: Parcs

Més de 250 persones assisteixen a la inauguració del nou espai del parc del Turonet

El passat diumenge 26 de març es va inaugurar el nou jardí de papallones del parc del Turonet amb un gran èxit d'assistència. Més de 250 persones van col·laborar en la plantació de prop de 800 plantes que ompliran el nou jardí de papallones.El nou espai, construït per l'AMB en col·laboració amb l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, està dissenyat per afavorir la presència de papallones, libèl·lules i altres insectes que contribueixen a la biodiversitat del parc, i que són indicadors d'una bona salut ambiental. El jardí comprèn diferents ambients de plantes (aromàtiques, de bosc, nectaríferes, aquàtiques, de prat i d'horta) i una bassa, que proporcionen una gran diversitat d'olors i colors, així com diferents ritmes de floració. Tot plegat el converteix en un refugi per a diferents espècies d'insectes que compleixen importants funcions en els ecosistemes, com ara la pol·linització o el control de plagues.

També s'hi ha instal·lat un hotel d'insectes. Es tracta d'una estructura que pot donar refugi tot l'any a insectes, aràcnids, amfibis, rèptils i algun petit mamífer. Per a ells és un lloc càlid on poden trobar materials que els faciliten l'estada durant l'hivern com, per exemple, troncs foradats, pedres, branquillons, fulles, testos o escorces, entre d'altres.

El jardí de papallones servirà com a espai educatiu i participatiu, on les escoles i els participants de la Jugatecambiental hi podran fer tant activitats de manteniment del jardí (tasques de l'hort, reposició de plantes...), com activitats de seguiment de la presència d'insectes, entre altres propostes educatives que s'oferiran.


Galeria d'imatges

Enllaços relacionats

Equipaments relacionats

 • Parc del Turonet

  Municipis:
  Cerdanyola del Vallès
  Inauguració:
  1995
  Superfície:
  106.231 m2

Punts d'interès relacionats

 • Turonet

  Jugatecambiental

  La Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família i conèixer els valors dels parcs metropolitans, la natura i el medi ambient a través del joc i l'activitat. A més a més, hi tr...

On

 • Marker

  Parc del Turonet Cerdanyola del Vallès