Cities Connection Project (CCP)

| Tema: Urbanisme

L'AMB i l'IMPSOL presenten diferents projectes d'habitatge, espai públic i equipaments

Els dies 13 i 14 de maig del 2022 es va celebrar a Basilea la segona trobada de Shared Living Spaces, que connecta les ciutats de Brussel·les, Basilea i Barcelona (incloent-hi l'àrea metropolitana) i que forma part del projecte Cities Connection Project.

L'AMB i l'IMPSOL van participar-hi amb quatre projectes representatius de la tasca que realitzen en el camp de l'habitatge i el disseny d'equipaments: els edificis d'habitatges H2 Saló Central de Sant Boi de Llobregat (Edifici Caracol) i Pisa Cornellà de Cornellà de Llobregat i, els equipaments Unió de Cooperadors de Gavà i la Biblioteca Clara Campoamor de Cornellà de Llobregat.

Van assistir a la trobada Mireia Peris, del Pla Director Urbanístic (PDU), Josep M. Borrell i Amadeu Iglesias de l'IMPSOL, i Ramon Torra, gerent de l'AMB. Mireia Peris va participar en una taula rodona en què representants de les ciutats de Basilea, Brussel·les i l'AMB explicaven els projectes urbanístics de cadascuna de les seves ciutats o àrees. La resta del programa va consistir, com cada connexió, en la visita als projectes seleccionats de Basilea i el networking entre arquitectes i institucions.

Projectes de ciutats connectades

Cities Connection Project (CCP) és un projecte de connexió entre ciutats i àrees metropolitanes europees amb una important tradició arquitectònica, amb l'objectiu d'establir relacions i intercanvi de coneixement entre tècnics, agents i institucions del territori. Aquest intercanvi es produeix a partir d'una selecció de projectes per cada ciutat connectada i la divulgació dels mateixos a través d'una exposició itinerant. L'exposició es complementa amb l'edició d'una publicació i l'organització de visites als edificis seleccionats i sessions d'intercanvi d'experiències entre les institucions de cadascuna de les ciutats connectades.

L'AMB i l'IMPSOL han format part d'edicions prèvies del Cities Connection Project amb la selecció i divulgació de diferents projectes d'habitatge, espai públic i equipaments. Per exemple, a Export Barcelona – Import Zurich/Geneve/Ticino (sobre habitatge), Export Barcelona Metropolitan Area – Import Swiss Arc Lémanique (sobre espai públic) i a Export Barcelona – Import Brussels (sobre equipaments).

L'AMB va participar en la primera trobada que es va realitzar l'octubre passat a Brussel·les i està previst que la tercera connexió sigui a Barcelona l'octubre d'aquest any.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Basilea