Biennal del paisatge

| Tema: Paisatge

L'11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona parla sobre paisatge i canvi climàtic

Logotip

Del 27 de setembre al 2 d'octubre de 2021 tindrà lloc una nova edició de la Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, que se celebrarà virtualment i s'hi debatran solucions per afrontar la mitigació del canvi climàtic amb professionals i activistes del paisatge i l'arquitectura.

En aquesta línia, la biennal del paisatge acollirà el simposi "Canvi climàtic, altre cop: ciutat i natura", per reflexionar sobre la importància del paisatge en la mitigació del canvi climàtic, així com el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba - Fundació Banc Sabadell i el Premi Internacional de les Escoles de Paisatge - Fundació Banc Sabadell.

La cita aglutinarà, un any més, professionals i experts del paisatgisme i l'arquitectura, en un congrés que s'ha convertit en una referència a escala internacional. El simposi comptarà amb vuit convidats destacats, que proposaran eines per afrontar l'emergència climàtica, i també hi participaran els autors i autores dels 11 projectes paisatgístics finalistes del prestigiós Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, així com els representants de les vuit escoles finalistes del Premi Internacional de les Escoles de Paisatge.

Durant la Biennal també es presentarà el Llibre-catàleg de la 10a Biennal Internacional de Paisatge, celebrada l'any 2018. L'Escola d'Arquitectura (ETSAB) de la UPC acollirà l'exposició dels finalistes d'ambdós premis.

A causa del context generat per la pandèmia de la covid-19, aquesta edició de la biennal se celebrarà en línia, a excepció de la inauguració i la cerimònia de cloenda, que tindran lloc al COAC i al Palau de la Música, respectivament.

L'11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona està organitzada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya, i compta amb el suport institucional de l'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, així com amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i la col·laboració del Congrés ISUF, la International Federation of Landscape Architects (IFLA), la International Federation of Landscape Architects of Europe (IFLA Europe) i la New European Bauhaus.

Registre i programa