ZBE a Sant Boi de Llobregat

| Tema: Contaminació, Mobilitat sostenible

L'AMB i aquest municipi metropolità impulsen mesures per fomentar la mobilitat sostenible

El vicepresident de Mobilitat i Transport, Antoni Poveda, i l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, han firmat avui un conveni per crear la primera zona de baixes emissions (ZBE) local a Sant Boi de Llobregat que s'implantarà al barri de Marianao.

En l'interior del perímetre que conformen les vies de Benviure, l'avinguda Can Carreres i la ronda de Sant Ramon s'impulsarà una bateria de mesures per potenciar la mobilitat sostenible com ara la reducció del límit màxim de velocitat de 50km/h a 30 km/h, carrers amb prioritat per a vianants o instal·lació d'aparcaments per a bicicletes. Les actuacions estaran identificades amb senyalització vertical i horitzontal.

"Els municipis metropolitans han de participar d'aquesta política comuna de la preservació de la salut dels ciutadans, que ha de permetre millorar la qualitat de l'aire de Metròpolis Barcelona", ha assenyalat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB. Poveda també ha recordat que "la creació d'aquestes zones pacificades i les mesures corresponents s'han d'aplicar tenint en compte les particularitats i característiques de cada municipi".

"Aquesta prova pilot, que durem a terme sense restriccions a la circulació i sense sancions, és un pas més en el camí de Sant Boi cap a un nou model de mobilitat més saludable i sostenible, en sintonia amb l'estratègia de futur de la nostra ciutat. Apostem decididament per promoure la circulació a peu, en bicicleta i en transport públic, i per un ús més racional dels cotxes" ha exposat Lluïsa Moret.

La mesura de creació de zones de baixes emissions locals en municipis metropolitans, complementa la zona de baixes emissions de l'àmbit Rondes de Barcelona (ZBE Rondes de Barcelona). L'actuació s'emmarca en l'estratègia metropolitana de reducció de la contaminació atmosfèrica i de millora de la qualitat de l'aire. 

Documents relacionats
On
Marker
Illa Benviure, Carreres i Sant Ramon Sant Boi de Llobregat