Transport públic internacional

| Tema: Mobilitat i transport, Relacions internacionals

L'AMB, amfitriona del grup de treball de l'OCDE sobre transport públic

L'AMB va acollir, els dies 10 i 11 de març passats, la jornada tècnica Public Transport Market Organisation and Innovation Working Group.

La finalitat d'aquest grup de treball, pertanyent a l'OCDE, és analitzar les diferents formes de gestió del transport públic observant les relacions entre les administracions públiques i les empreses operadores de transport i interpretant els impactes que la liberalització d'aquest sector ha provocat en diferents territoris.

La jornada va comptar amb representants de territoris d'arreu del món, que van exposar en les seves ponències diverses iniciatives i casos d'èxit referents a la gestió del transport públic, així com tots aquells elements que s'haurien de millorar per coordinar l'oferta de transport i la informació.

Entre els assistents a la reunió del grup de treball que es va portar a terme a les instal·lacions de l'AMB, s'hi trobaven gestors i membres de grups de recerca del transport públic del Japó, el Regne Unit, els Països Baixos i França, entre d'altres.

En la trobada es van presentar casos de gestió de xarxes de ferrocarril i d'autobusos amb diferents repartiments entre els rols dels agents públics i privats.

Documents relacionats
Enllaços relacionats