Recàrrega per a vehicles elèctrics

| Tema: Mobilitat elèctrica, Vehicles elèctrics

Nou punt de recàrrega a la rambla de la Marina de l'Hospitalet de Llobregat

El nou punt de recàrrega de la rambla de la Marina de l'Hospitalet de Llobregat

Aquesta setmana ha entrat en funcionament un nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics situat a la rambla de la Marina amb la travessia Industrial de l'Hospitalet de Llobregat. Aquesta actuació municipal té com a objectiu fomentar l'ús del vehicle elèctric (VE) com un element més de la mobilitat sostenible. La nova electrolinera, d'iniciativa municipal, s'integra a la xarxa de punts de recàrrega de la metròpolis de Barcelona que està implantant l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en el marc del pla de promoció de l'ús del vehicle elèctric.

El nou  punt de recàrrega donarà servei al polígon industrial de la carretera del Mig, a mig camí entre els barris del Centre i de Bellvitge, a la mitjana de la rambla sentit mar. Properament es posarà en marxa un altre punt de recàrrega a l'avinguda de Joan Carles I amb el carrer de la Botànica, davant de les instal·lacions de Fira de Barcelona, que donarà cobertura al Districte Econòmic de l'Hospitalet.

El nou punt consta de tres connectors: dos de corrent continu, de 50 KW, tipus CHAdeMo I CCS, i un tercer de corrent altern, de 43 KW, tipus MENNEKES. El punt està integrat a la xarxa de carregadors elèctrics de l'AMB, és accessible a través de la seva aplicació mòbil i incorpora la senyalització identificativa corresponent.

L'AMB recorda que, davant l'auge en la demanda d'aquest servei, s'està ampliant la xarxa pública metropolitana d'electrolineres. Concretament, la xarxa passarà dels 10 punts actuals a gairebé 50 entre els anys 2022 i 2023. Aquest projecte s'emmarca en el Conveni FEDER que la Generalitat de Catalunya i l'AMB van signar l'any 2017 per a la gestió de projectes metropolitans dins del programa operatiu d'inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020 per a àmbits com les smart cities, la mobilitat sostenible, l'eficiència energètica o la recuperació i el foment del patrimoni natural, industrial i cultural. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats