Premis Bicimpuls 2021

| Tema: Bicicleta, Mobilitat i transport, Mobilitat sostenible

Promouen la bicicleta com a transport i com una eina de transformació social

Imatge de promoció dels premis

El dia 26 de gener va tenir lloc l'entrega de premis de la 4a edició de Bicimpuls. Aquest guardó va néixer l'any 2018 amb l'objectiu de promoure i donar visibilitat a iniciatives de promoció de la bicicleta com a mitjà de transport i com una eina de transformació social a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Enguany els premis estaven dividits en cinc categories diferents. La primera de totes, "Foment de la bicicleta per a la mobilitat quotidiana", destacava propostes de promoció de la bicicleta com a transport urbà quotidià i segur. El moviment global del bicibús de l'Associació Camí Amic n'ha estat el guanyador.

Les Mercedes Barcelona ha estat l'empresa premiada dins la categoria "Ús de la bicicleta com a eina per generar activitat econòmica".

La proposta del taller de bicicletes inclusiu de l'Associació Esclat ha estat valorada com la millor dins de la categoria "Ús de la bicicleta com a eina d'inclusió social".

Pel que fa a la categoria "Ús de la bicicleta en esdeveniments culturals", els guanyadors han estat Sergi García Pérez i Xavi Calvo, fotògrafs del moviment ciclista de la ciutat de Barcelona.

Per acabar, com a millor projecte d'innovació o d'investigació relacionat amb la bicicleta ha estat escollit "Aprendre a volar: impactes de la formació ciclista per a persones adultes", de Biciclot.

En aquesta edició s'han presentat un total de 16 candidatures a les diferents categories. Per primera vegada, en quatre de les cinc categories s'han presentat experiències vinculades amb la ciclologística, més enllà de la categoria d'economia.

El jurat de Bicimpuls estava format per Maite Pérez, cap del Servei de Planificació de Mobilitat Sostenible de l'AMB, Antonio Romera, cap de producció de Bicibox (Movement), Virgínia Vallvé Cádiz, de l'Ajuntament Cornellà, Judith Julià, de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, i Rafael Ocaña Barbero, de la Diputació de Barcelona en representació de la RCxB.

Documents relacionats