Implantació de zones de baixes emissions

| Tema: Mobilitat i transport

Presentació de la proposta a entitats i organismes de la proposta de l'AMB

Amb l'objectiu de començar a crear el consens necessari per a la implantació de zones de baixes emissions, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda ha presentat la proposta de creació de zones de baixes al director de la Fundació RACC, Miquel Nadal, i el mànager tècnic de la Fundació RACC, Lluís Puerto.

Segons Poveda, "aquesta proposta busca anar a favor de tothom i no perjudicar ningú. És per això que és essencial buscar el consens entre tots els col·lectius i institucions implicats, tant per donar més força a les mesures com perquè tothom s'hi senti representat. Al cap i a la fi, l'objectiu últim és millorar la salut dels ciutadans, una fita amb la qual tothom ha d'estar d'acord".

En aquesta línia, l'AMB mantindrà reunions, durant les properes setmanes, amb diferents organismes com ara tots els grups polítics representats al Consell Metropolità, els ajuntaments metropolitans, les administracions supramunicipals, etc.

La proposta de l'AMB preveu crear zones diferenciades repartides pel territori metropolità:

  • Una zona de baixes emissions metropolitana, per a tot el territori AMB (36 municipis).
  • Una zona de baixes emissions urbana, per a l'àmbit delimitat per l'anell de les rondes de Barcelona.
  • Zones urbanes d'atmosfera protegida (ZUAP), prop de localitzacions especialment sensibles, com ara les escoles. A cada nivell s'aniran restringint les condicions d'accés dels vehicles en funció del seu grau de contaminació.
La proposta també inclou mesures referents a l'ambientalització de les flotes públiques, amb un horitzó ben definit, el 31 de desembre de 2020.

Documents relacionats