Conveni per a l'impuls de la bicicleta

| Tema: Mobilitat sostenible

RCxB compartirà amb la FEMP bones pràctiques de diferents municipis de la xarxa

Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB i president de la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB) , i Abel Ramón Caballero, president de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), han signat aquest migdia a Madrid un conveni de col•laboració per a l'intercanvi de bones pràctiques i la col•laboració administrativa mútua per a promoure l'ús de la bicicleta com a transport urbà diari.

"La bicicleta és fonamental per dibuixar el nou mapa de la mobilitat, una mobilitat molt més sostenible, que ens permetrà, conjuntament amb l'aposta pel transport públic, la reducció de la contaminació atmosfèrica i la millora de la qualitat ambiental", ha exposat Poveda.

Fruit d'aquest acord, la RCxB, presidida actualment per l'AMB, es compromet a compartir amb la FEMP les bones pràctiques portades a terme als diferents municipis de la xarxa RCxB i a impulsar i posar en marxa plans de mobilitat urbana. Entre altres accions, la RCxB també donarà suport a la FEMP per incrementar les infraestructures per a l'ús de la bicicleta, un element clau perquè creixi l'ús d'aquest mitjà de transport no contaminant.

Per part de la FEMP, l'entitat es compromet a convocar jornades per a l'impuls i la pràctica de la bicicleta i a elaborar decàlegs de bones pràctiques de la bici com a vehicle d'ús habitual. També farà difusió de les activitats i col•laborarà en l'intercanvi d'informació entre les ciutats interessades a entrar a formar part de la RCxB.

AMB i Red de Ciudades por la Bicicleta

Un dels grans eixos de treball  l'AMB per aconseguir una metròpolis amb un aire més net és la bicicleta. L'AMB està treballant en l'expansió i connexió interurbana de les vies pedalables per crear-ne una gran xarxa metropolitana, que de moment ja arriba als 1.500 quilòmetres.

La Red de Ciudades por la Bicicleta (RCXB) és una associació d'àmbit estatal, creada l'any 2009 i que actualment està integrada per més de 170 ciutats. L'organisme, que ara presideix Antoni Poveda, és un espai d'intercanvi d'experiències i promoció de l'ús de la bicicleta com a vehicle de transport diari.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Seu de la FEMP