Comissió de la bicicleta pública d'ATUC

| Tema: Bicicleta, Mobilitat sostenible

L'AMB acull el que es considera el fòrum de la bicicleta pública d'Espanya

Participants reunits al voltant d'una taula

L'AMB ha acollit la Comissió de la Bicicleta Pública d'ATUC, l'Associació d'Empreses Gestores dels Transports Urbans Col·lectius d'Espanya.

L'objectiu de la trobada, el principal fòrum de bicicleta pública d'Espanya, ha estat analitzar l'evolució de la demanda de serveis, els diferents sistemes, les novetats i les bones pràctiques relacionats amb la bicicleta pública a Espanya. Més de 20 participants de diferents ciutats i metròpolis de l'Estat hi han assistit de manera presencial, mentre que d'altres hi han participat de manera telemàtica.

El director de Mobilitat Sostenible de l'AMB, Carles Conill, com a amfitrió de l'esdeveniment, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als representants de la Comissió i el tret de sortida a aquesta reunió tècnica. En la trobada s'ha confirmat l'estabilitat i, en determinades ciutats, l'auge de l'ús d'aquest sistema de mobilitat sostenible.

"El 2021 hi ha una tendència a la recuperació i al creixement en la majoria de sistemes. En nombrosos casos s'ha arribat a xifres properes a les del 2019", han assenyalat des d'ATUC.

També s'ha destacat la rotació mitjana de la bicicleta, és a dir, l'ús diari que se'n fa. "Hi ha diferència de rotació entre la bicicleta mecànica i l'elèctrica; s'utilitza més l'elèctrica", han apuntat alguns integrants de la Comissió. "Un fenomen que també passa en diverses ciutats d'Europa", ha assenyalat un altre membre de la Comissió.

Durant la jornada, l'AMB també ha aprofitat per explicar als representants de la Comissió d'ATUC el nou sistema de bicicleta pública de la metròpolis de Barcelona, que substituirà l'actual e-Bicibox. A la tarda, la comitiva ha visitat dos aparcaments de bicicletes d'alta capacitat de la metròpolis de Barcelona. Concretament, el primer que es va obrir, a Gavà, i el de Sant Joan Despí, ubicat en uns baixos comercials.

La potenciació de la seguretat dels sistemes de bicicleta pública ha estat un altre dels temes clau de la jornada. En la reunió de la Comissió, s'ha debatut sobre com evitar danys, tant a les bicicletes com a les bases on estan ubicades, mitjançant un bon disseny de les instal·lacions i els vehicles.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Seu de l'AMB Barcelona