Comprem de manera responsable

Portada
Tema:
Consum, Sostenibilitat
Públic:
Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
Tipus:
Didàctic
Edició:
Dossier
Suports:
Electrònic

Comprem de manera responsable

Descarregar

Sinopsi

Dossier per realitzar una activitat a casa sobre l'impacte del consum quotidià i la importància d'un consum responsable basat en la reducció de residus, la compra en petits establiments i els productes de proximitat.

El primer mòdul conté una enquesta sobre els hàbits de consum personals. Després de cada pregunta, es fa una introducció als diversos temes que es volen destacar i es proposen bones pràctiques per fer més sostenible el consum quotidià. Al final de l'enquesta es pot calcular la puntuació obtinguda: en funció de les respostes, s'indica si la compra és més o menys sostenible ecològicament i socialment, tenint en compte els envasos dels productes, on s'ha comprat (grans superfícies, supermercats petits, mercat, internet...), l'origen dels productes, si s'han fet servir bosses d'un sol ús, si s'ha agafat el cotxe per anar a comprar, si es malbaraten aliments, etc.

El segon mòdul proposa calcular la petjada ecològica de la compra amb una calculadora virtual. Es presenten els conceptes aigua virtual i petjada hídrica, així com l'impacte ambiental dels productes d'importació.

Autor:
AMB
Lloc i data:
Barcelona 2021
Idiomes disponibles:
Català