Taxa de residus més social i justa

| Tema: Pobresa energètica, Residus, Sostenibilitat

Bonificacions del 100% en casos de vulnerabilitat i preu més baix a qui generi menys residus i els gestioni millor

Imatge de la notícia

De cara al proper any, es produiran diversos canvis en la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR). A partir de l'1 de gener, s'han ajustat els preus que paguen els ciutadans de cada municipi en funció del cost del seu tractament, que depèn del nivell de recollida selectiva. Per tant, els municipis que produeixen menys residus i fan una gestió més acurada de la recollida hauran de pagar taxes menors.

En aquest mateix sentit, quan un municipi millori la seva recollida selectiva, l'estalvi que n'obtingui l'AMB li serà transferit perquè pugui continuar aplicant millores en el seu sistema de recollida de residus. En paral·lel, es durà a terme una campanya de comunicació sobre els costos de la gestió dels residus als diferents municipis i dels beneficis de la seva millora.

També s'incorporarà una bonificació del 100% de la TMTR a les famílies vulnerables, aquelles que estiguin inscrites al registre d'ajuts a la pobresa energètica. Es calcula que s'aplicarà automàticament a unes 18.000 famílies de tot el territori metropolità.

A banda d'aquests canvis, es mantenen les bonificacions per ús de la deixalleria per als usuaris domèstics o per la realització d'accions de mesures de prevenció i millora de la gestió de residus en el cas dels usuaris no domèstics. 

Documents relacionats