Reduïm el soroll a les escoles

| Tema: Sostenibilitat

Compartim un Futur compta amb activitats específiques de salut ambiental i soroll

Imatge de la notícia

El dia 26 d'abril se celebra el Dia Mundial de la Conscienciació envers el Soroll amb el que es pretén conscienciar sobre la necessitat de promoure la preservació de l'ambient acústic, la bona salut auditiva i sobre les molèsties i efectes perjudicials que el soroll genera i té per a la salut.

El programa Compartim un Futur compta amb activitats específiques de salut ambiental i soroll, que faciliten el treball a l'aula sobre el soroll i la contaminació acústica.

Tot i que es considera que en un entorn adient per a l'estudi i el treball, el soroll no hauria de superar els 35 decibels, és usual que a les escoles aquest llindar se superi amb facilitat. Sovint, es normalitza l'excés de soroll, sobretot en entorns de distensió, com els menjadors escolars o els espais d'esbarjo, perjudicant la salut d'alumnes i personal educatiu i disminuint el rendiment escolar.

I és aquí on les activitats ofertes des del Compartim un Futur tenen un paper important en la conscienciació de l'alumne sobre adquirir bones pràctiques per prevenir la contaminació acústica en la vida quotidiana.

Així, des de l'inici de l'activitat, s'identifiquen els diferents tipus de contaminació a les ciutats, destacant la contaminació acústica, i quins efectes tenen sobre la salut, tot remarcant quines accions de prevenció podem fer. Pels grups de P3, P4 i P5 es pot reservar l'activitat "Shhh..."; i les activitats "1, 2, 3 i...Salut i silenci" i "Stop soroll, fem salut" per alumnes de 1r i 2n i de 4t a 6è d'Educació primària respectivament. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats