Fem pinya contra el canvi climàtic

| Tema: Canvi climàtic

Projecte per programar activitats amb criteris climàtics en casals, centres cívics, biblioteques...

Imatge gràfica del projecte: un home i dues dones uneixen les mans sobre un núvol de contaminació

El Servei d'Educació Ambiental de l'AMB, amb els ajuntaments d'Esplugues de Llobregat i de Sant Joan Despí, ha participat activament en el projecte "Fem pinya contra el canvi climàtic".

El projecte es basa en l'elaboració d'una guia pràctica, senzilla i gràfica que serveixi als programadors de casals, centres cívics, etc. per incorporar criteris i consells per tenir en consideració criteris de sostenibilitat a l'hora de programar els tallers. Amb aquesta guia, el programador podrà buscar la tipologia d'activitats que li interessi programar i obtindrà criteris i consells que es poden tenir en compte, informació relacionada, un discurs coherent amb el que es vol transmetre i material de divulgació per als usuaris finals. El projecte també preveu un seguit de capacitacions que es duen a terme en diversos equipaments culturals de Barcelona i de l'àrea metropolitana.

En aquests moments ja s'ha desenvolupat part del projecte. S'ha elaborat i publicat la guia pràctica i s'estan duent a terme les capacitacions als equipaments culturals que formen part de la prova pilot.

A partir dels resultats de la prova està previst que més equipaments puguin beneficiar-se del projecte.

Sinopsi del projecte "Fem pinya contra el canvi climàtic"

Compromís pel clima

L'AMB i els ajuntaments d'Esplugues de Llobregat i Sant Joan Despí han donat suport, amb la seva participació en el projecte "Fem pinya contra el canvi climàtic", al programa de l'Ajuntament de Barcelona "Compromís pel clima" que disposa d'una sèrie d'accions per lluitar contra el canvi climàtic.

Entre aquestes, es troben nou projectes col·laboratius, desenvolupats a través dels membres de la xarxa Barcelona + Sostenible orientats a l'acció i amb l'objectiu de fer explícit el compromís de la ciutat, de la mà de la ciutadania, en la lluita contra el canvi climàtic. Justament, "Fem pinya contra el canvi climàtic" és un d'aquests nou projectes col·laboratius.

Documents relacionats
Publicacions relacionades