Eficiència energètica

| Tema: Sostenibilitat

Se celebra la diada de l'eficiència energètica, una oportunitat per reflexionar sobre l'ús racional de l'energia

Cada any, el 5 de març, se celebra el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica. Aquest esdeveniment té els seus orígens en la I Conferència Internacional d'Eficiència Energètica celebrada a Àustria el 1998 per reflexionar sobre l'ús racional de l'energia.

L'eficiència energètica i les energies renovables es plantegen com una de les línies d'actuació de l'AMB per fer front al canvi climàtic i actuar per un món més sostenible i eficient.

En aquesta línia, l'AMB ha conclòs enguany la posada en marxa d'alguns estudis per tal de rehabilitar edificis públics i convertir-los en instal·lacions NZEB (nearly zero-energy buildings), és a dir, edificis de consum quasi nul i abastits per energies renovables de proximitat.

Concretament, els estudis s'han realitzat dels centres educatius Escola el Garrofer (Viladecans), Escola Margalló (Castelldefels) i Escola Cascavell (Sant Adrià de Besòs). Més informació

També, i pel que fa a l'eficiència energètica, des del Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat (PMES), s'ofereixen activitats i recursos a la ciutadania i a les entitats per promocionar l'autonomia energètica, recursos per promoure un ús més sostenible de l'energia a casa, als espais de lleure o a la feina:

La ruta de l'energia a la zona del Fòrum
Tallers d'eficiència energètica
Llar eficient
Exposició Energia per a tothom

Tant els estudis sobre edificis NZEB com el seguit de recursos oferts pel PMES, es realitzen d'acord amb les pautes del Pla de sostenibilitat de l'AMB 2014-2020 (PSAMB).

Documents relacionats
Enllaços relacionats