Dia de l'educació ambiental

| Tema: Educació ambiental

El PMES vol donar el coneixement necessari per viure d'una manera més sostenible

El dia 26 de gener se celebra el dia de l'educació ambiental. Des del Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat (PMES) es vol celebrar posant en valor la tasca que es realitza des de l'AMB en aquest àmbit. La celebració del Dia de l'Educació Ambiental té el seu origen l'any 1975, moment en què es va celebrar a Belgrad el Seminari Internacional d'Educació Ambiental.

Com a resultat del Seminari es va publicar la Carta de Belgrad on es recullen les reivindicacions fonamentals de l'educació ambiental i es defineixen els seus objectius. La Carta de Belgrad planteja com a fita principal la de millorar les relacions ecològiques, incloent-hi les dels humans amb la natura i entre ells.

Aquest objectiu busca, any rere any, el PMES. I ho fa, oferint-hi un catàleg d'activitats canviant i dinàmic, capaç de donar punts de vista i alternatives sobre educació ambiental que permeti assolir el coneixement necessari per viure d'una manera més sostenible.

Unes propostes educatives on cada cop s'implica més gent, i que fa que el volum de participants al PMES vagi en augment. La darrera temporada la participació va augmentar un 42% respecte del curs 2013-2014. Així, un total de 38.475 persones, tant de l'àmbit d'escolars com d'adults, van participar en alguna de les activitats proposades des del PMES.

L'educació ambiental és una eina indispensable per a que l'engranatge entre persones i entorn funcioni correctament. Només amb l'educació podem comprendre allò que ens envolta i descobrir com de forta és d'interdependència que ens lliga a l'espai natural on vivim.

Documents relacionats
Enllaços relacionats