Consum responsable a la tardor

| Tema: Residus

Consumint productes locals i de temporada reduirem els gasos amb efecte d'hivernacle

Imatge de la noticia

En aquestes dates és típic menjar castanyes, moniatos i magranes, productes del territori proper, recol·lectats i comercialitzats en una època determinada de l'any: és el que anomenem productes de temporada.

Aquestes dates són un bon moment per reflexionar sobre el consum responsable. El Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat (PMES) disposa d'un seguit de recursos per conèixer el que significa el concepte de temporalitat dels productes i la seva localització geogràfica i com, per exemple, consumint productes locals i de temporada contribuïm a la reducció de gasos amb efecte d'hivernacle, reduïm el consum energètic i d'aigua associat als correus, promovem l'economia local i respectem el ritme de l'agricultura del nostre entorn.

La temporalitat dels productes, com ara els propis de la tardor, depèn no només de l'època de l'any sinó també de la situació geogràfica en la qual es produeixen, de les precipitacions de l'any en concret o de les temperatures. Segueixen així el ritme que marca el territori mateix, que en defineix el gust, l'aspecte, la mida... Per tot això, el consum de productes pròxims i de temporada té el valor afegit que ens parlen de l'entorn on han estat produïts, però a més, contribueixen a la sostenibilitat. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats