Taula per un pacte del temps

| Tema: Polítiques socials

Constitució de la Taula de Municipis pel Pacte Metropolità del Temps


El passat 17 de maig es va constituir la Taula de Municipis pel Pacte Metropolità del Temps, un espai de trobada, intercanvi i governança entre tots els municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per avançar cap al dret al temps a la metròpolis.

La inauguració de la Taula va ser a càrrec de la regidora Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB qui va destacar la importància d'aquest espai per abordar les polítiques del temps des d'una perspectiva metropolitana. Posteriorment, Yunailis Salazar, consultora sènior de la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society va presentar els resultats preliminars de l'estudi que s'està duent a terme amb l'objectiu de conèixer l'estat actual de les polítiques del temps als municipis de l'AMB, a més de detectar oportunitats de col·laboració entre els ajuntaments.

La jornada va continuar amb la presentació de bones pràctiques per promoure l'equilibri vital entre el temps personal, laboral i familiar. En primer lloc, Ascensión Domínguez, regidora de Sant  Boi de Llobregat, va presentar la trajectòria del municipi en relació amb les polítiques del temps, i va destacar les mesures per promoure la igualtat com una política transversal de l'Ajuntament. Posteriorment, Alba Gordo?, regidora de Joventut i Sostenibilitat, Comissionada per l'Emergència Clima?tica de Sant Cugat del Vallès va ressaltar la necessitat d'abordar la sostenibilitat i la mobilitat com a temes clau de les polítiques del temps que s'han d'impulsar a la metròpolis.

La directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l'Ajuntament de Barcelona, Sonia Ruiz, va presentar als municipis de l'AMB el reconeixement internacional de Barcelona com a primera Capital Mundial de les Polítiques del Temps. Posteriorment, Carmen Carmona, coordinadora General i directora de Recursos Humans va presentar la Xarxa d'Empreses per a la Reforma Hora?ria d'Esplugues de Llobregat. Finalment, Marta Junqué, secretària de la Xarxa de Governs Locals i Regionals per les Polítiques del Temps, va presentar bones pràctiques d'altres ciutats de França, Itàlia i Colòmbia.

Durant el debat, Guillem Espriu, cap del Servei de Polítiques Socials de l'AMB, va ressaltar que aquesta Taula significa una oportunitat per a la transferència de bones pràctiques i compartir aprenentatges entre els municipis i així continuar avançant en les polítiques del temps en clau metropolitana. Per finalitzar, el tancament de la jornada va ser a càrrec d'Hèctor Santcovsky, director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB. 

Enllaços relacionats