Solucions als efectes de la pandèmia

| Tema: Societat

Transversalitat i un model assistencial relacional, claus per a la recuperació anímica

Representants municipals del Baix Llobregat participen en un col·loqui organitzat per alcaldes.eu i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, celebrat el dimarts 16 de febrer, per trobar solucions conjuntes als efectes de la pandèmia (més enllà dels econòmics).

El col·loqui ha permès posar sobre la taula nombroses experiències d'èxit, com també reptes i dificultats, de les administracions municipals a l'hora de col·laborar en la recuperació emocional i anímica de la ciutadania.

Héctor Santcovsky, director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, hi ha participat i ha recordat que les administracions municipals poden jugar un triple paper en la recuperació anímica: "posar recursos, fer de lobby i, també, donar visibilitat a qualsevol problema. Les tres coses són importantíssimes".

Durant el col·loqui es va saber que "el 26,5 % de les trucades que demanaven ajut en la prevenció de suïcidis eren de persones que tenien de 18 a 24 anys", segons ha explicat Esperança Esteve, directora de la Fundació Ajuda i Esperança.

A l'acte hi han assistit alcaldes i alcaldesses de municipis del Baix Llobregat, regidors i regidores, representants d'entitats socials, sindicatures i associacions de veïns, entre d'altres.

Documents relacionats
On
Marker
Consell Comarcal del Baix Llobregat, Sant Feliu de Llobregat