Reptes davant les violències masclistes

| Tema: Gènere

Sessió de treball de la Taula Social Metropolitana

Una de les ponències de la sessió

El 12 d’abril del 2023 es va celebrar una sessió de treball de la Taula Social Metropolitana en l’àmbit de la igualtat de gènere centrada en l’erradicació de les violències vers les dones. Hi van assistir 32 persones, referents en la matèria, dels municipis metropolitans.

Aquesta segona sessió de la Taula Social va servir per plantejar els reptes socials que tenen la ciutadania i les administracions públiques per tal d’erradicar la violència vers les dones. També va servir per reflexionar sobre el paper que hauria de tenir l’AMB per tal d’aconseguir una metròpolis sense violències masclistes. 

La sessió va comptar amb la presentació de diverses iniciatives i projectes impulsats a la metròpolis de Barcelona i implementats pels ajuntaments metropolitans davant aquesta problemàtica estructural.

Durant la sessió es va presentar el treball sobre indicadors principals de violències masclistes a la metròpolis que fa l'Observatori de Gènere Metropolità del Consell Comarcal del Baix Llobregat. També es va configurar una taula d’experiències amb quatre iniciatives: l’espai d’atenció grupal al SIAD de l’Ajuntament de Viladecans; el projecte Badia lliure de violències masclistes; el protocol d’emergència social davant casos de violència masclista de l´Ajuntament de Barcelona; i finalment el projecte d’innovació social davant el sensellarisme femení -VESTA- de Sant Joan de Déu serveis socials de Barcelona. 

Treball en grup

Al llarg de la sessió, es va obrir un espai en el qual els assistents van compartir en grup les seves opinions al voltant de la violència masclista i van fer propostes de futurs temes a treballar a escala metropolitana.

Aquesta sessió referma la Taula Social Metropolitana en l’àmbit d’igualtat de gènere com a espai de trobada i d’intercanvi de coneixement entre els equips tècnics municipals.

Enllaços relacionats
On
Marker
La CIBA Santa Coloma de Gramenet