Projecte singular en marxa a Gavà

| Tema: Mercat laboral, Ocupació

Forma part del Programa metropolità de dinamització del mercat de treball

Imatge de la notícia

El Programa metropolità de dinamització del mercat de treball ja està avançat. És ara quan les accions que integren els projectes singulars comencen a donar resultats visibles; un exemple n'és el projecte singular de Gavà "Més que mai, Gavà".

El programa de l'AMB de dinamització del mercat de treball forma part del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.

Suport als sector locals i participació ciutadana

"Més que mai, Gavà" integra moltes accions municipals, i l'AMB hi participa donant suport a algunes d'elles. El projecte singular preveu la contractació d'una persona que acompanyarà tot el procés d'execució, un servei de consultoria que posarà les bases de les accions a seguir i un suport als sectors locals concrets de mercats, comerç i restauració. En aquest sentit, l'Ajuntament ja ha posat en marxa una iniciativa d'unificació d'associacions de comerciants que, justament, comptarà amb la consultoria de la persona que es contracti.

L'equip tècnic metropolità ha fet la primera visita de seguiment del projecte i ha comprovat que la fase de consultoria es troba en el seu tram final. El disseny de "Més que mai, Gavà" ha comptat amb la ciutadana mitjançant un procés participatiu amb grups de treball. Els resultats han reforçat accions ja previstes pels equips tècnics i han posat noves necessitats sobre la taula, que provenen, en part, dels nous escenaris que la pandèmia està plantejant. La crisi sanitària és un repte diari per als ajuntaments.

Recentment, l'Ajuntament ha presentat el recull de tota la informació que han estat treballant tant els equips tècnics com l'aportació ciutadana i que ha generat tot un seguit de fites per assolir.

Mercats municipals

En l'àmbit dels mercats, l'AMB hi intervindrà en una segona fase. En un dels dos mercats municipals de Gavà s'ha iniciat un sistema de serveis mitjançant el market place (plataforma de venda de productes en línia) amb molt bon resultat. La intenció és oferir també aquesta opció als paradistes de l'altre mercat municipal.

Documents relacionats
Enllaços relacionats