Molins de Rei referent de l'FP dual

| Tema: Formació professional

Diverses institucions internacionals han visitat el municipi

Molins de Rei referent de la FP Dual

El passat 26 d'octubre, la Fundació Bertelsmann, l'agència alemanya de cooperació GIZ, la Fundació BCN Formació Professional i l'Àrea Metropolitana de Barcelona van visitar Molins de Rei per conèixer la seva experiència en el marc del sistema de formació professional (FP) dual català.

Primer, va tenir lloc una rebuda institucional al consistori i, seguidament, la comitiva va visitar alguns serveis municipals on s'ha implementat l'FP dual.

Molins de Rei és un referent d'aquesta modalitat de formació professional. Va ser un dels primers municipis d'implantar-la i acualment compta amb cinc acords individuals per a centres d'estada d'alumnes d'FP dual. En aquest sentit, l'alcalde Xavi Paz, va voler destacar que "a Molins de Rei s'ha apostat per l'FP dual, en col·laboració amb dos instituts, el Bernat el Ferrer de Molins de Rei i el Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts, i ha quedat demostrat que és una oportunitat per als joves". A més, també va posar de relleu la importància de "començar a treballar per incorporar noves especialitats formatives vinculades als àmbits d'atenció a les persones i a la dependència".

Al seu torn, Guillem Salvans, de la Fundació Bertelsmann, va explicar que "fa més de vuit anys que la Fundació treballa amb el sistema de l'FP dual i una de les coses més positives és treballar amb altra gent perquè és la manera d'avançar, a través del treball cooperatiu i col·laboratiu". D'altra banda, Torsten Klinke, director del Programa Desarrollo del Modelo Mexicano de Formación Dual (MMFD), va voler agrair la rebuda per part de l'Ajuntament, tot afirmant que "Molins de Rei està un pas per davant de molts altres municipis i països".

L'FP dual combina el temps de formació al centre educatiu amb el temps d'activitat al centre de treball. Es tracta d'un sistema practicat en molts països i comporta el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits per l'alumnat en l'activitat durant l'estada a l'empresa.

Documents relacionats
Enllaços relacionats