La Vall de l'Hidrogen de Catalunya

| Tema: Energia, Energies renovables

L'AMB es compromet amb el desenvolupament econòmic i la mitigació del canvi climàtic

Foto dels principals impulsors

Més d'un centenar d'empreses i organitzacions han assistit a Tarragona a la presentació oficial de la plataforma la Vall de l'Hidrogen de Catalunya, una iniciativa estratègica de país per implementar l'hidrogen renovable. Enagás i Repsol assumeixen el lideratge empresarial d'una iniciativa que, coordinada per la Universitat Rovira i Virgili, esperen que converteixi el territori en un referent industrial per a tot Europa.

La Vall de l'Hidrogen de Catalunya s'ha presentat al Palau Firal i de Congressos de Tarragona davant les autoritats i les més de cent empreses i organitzacions que en formen part. L'acte ha servit per refermar el compromís de tots els agents en aquesta iniciativa, en la qual ja fa mesos que es treballa per consolidar un ecosistema integrat al voltant de la cadena de valor de l'hidrogen, un vector energètic vital per assolir l'objectiu de la neutralitat climàtica, en paral·lel a l'augment de la competitivitat empresarial i la millora del benestar de les persones, sobretot en el context de la pandèmia de covid-19.

Montserrat Ballarín ha mostrat el compromís de l'AMB "amb els reptes del canvi climàtic i la sostenibilitat", i ha destacat que treballen tant en el suport a les energies netes com en la reducció dràstica de les emissions de la mobilitat privada, "apostant per la neutralitat del carboni en el nostre territori". La presidenta de l'AMB i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha anat presencialment a Tarragona, però ha intervingut en la inauguració amb el vídeo de presentació de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya, que ha obert l'acte, al costat dels altres agents implicats. Colau ha fet referència a l'aposta de Transports Metropolitans de Barcelona per incorporar l'hidrogen renovable com a combustible i implementar la primera hidrogenera pública de l'Estat.

L'acord de totes les parts per impulsar el creixement de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya, amb el desenvolupament econòmic i la mitigació del canvi climàtic com a grans finalitats, s'ha concretat en la signatura d'un memoràndum d'entesa a càrrec dels agents principals de la iniciativa, representats per Ramon Tremosa, conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; María José Figueras, rectora de la Universitat Rovira i Virgili; Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona; Josep Maria Cruset, president de l'Autoritat Portuària de Tarragona; Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, i Rubén Folgado, president de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT), a més d'Antonio Brufau i Antonio Llardén.

Documents relacionats
On
Marker
Palau Firal i de Congressos de Tarragona