L'accessibilitat com a eina de disseny

| Tema: Polítiques socials

Segona edició d'aquest curs de l'AMB i el COAC

Programa del curs

L'AMB i l'Escola Sert del COAC van presentar el 5 d'abril la segona edició del curs "L'accessibilitat com a eina de disseny". Aquesta formació, que començarà el 28 d'abril, s'adreça a tècnics arquitectes i té la voluntat de fer un recorregut per tots els aspectes que cal tenir en compte respecte a l'accessibilitat universal a l'hora de dissenyar un espai.

Enguany s'ha apostat per un sol curs, on es tractaran els principals temes relacionats amb l'arquitectura i l'accessibilitat: els equipaments, l'edificació, l'arquitectura sensorial, l'habitatge, l'espai públic i l'orientació (wayfinding).

També s'abordaran l'accessibilitat i el disseny arquitectònic inclusiu, parant especial atenció a l'entorn ja construït. En aquest cas, la llibertat d'actuació sol ser menor i dona resposta a les exigents demandes de la normativa, que requereixen comprensió i enginy.

Finalment, es qüestionarà el disseny de la via pública i d'altres entorns no urbanitzats. En aquests espais, cal tenir en compte les necessitats de tots els usuaris i trobar un equilibri entre l'accessibilitat i el patrimoni. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats