II Congrés Català de Pobresa Energètica

| Tema: Pobresa energètica

Es preveu que, entre el 8 i el 9 de novembre de 2018, prop de 500 persones participin a aquest congrés

Els dies 8 i 9 de novembre de 2018 se celebrarà el II Congrés Català de Pobresa Energètica al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants de Barcelona. Aquest Congrés és un espai de debat i reflexió entorn de la defensa dels drets energètics.

L'edició d'enguany presentarà noves solucions en la lluita contra la vulneració de l'accés als subministraments bàsics. Els eixos centrals seran el reforç de les actuacions que ataquin les causes de la vulneració del dret d'accés a l'energia, l'aigua i el gas; el funcionament del sistema elèctric espanyol; la manca de legislació estatal en la protecció del dret als subministraments bàsics; donar solució a la mala qualitat dels habitatges, l'atur i els baixos ingressos de les unitats de convivència; lluitar contra l'augment del preu de l'habitatge, el desconeixement de la població a l'hora de gestionar els seus subministraments, i l'elevat preu de l'energia.

També s'oferiran diverses activitats de debat i reflexió paral·leles, en què es tractaran els reptes i dilemes que es presenten al voltant de la lluita contra la pobresa energètica i, alhora, es farà balanç dels avenços que hi ha hagut a Catalunya amb l'aprovació i aplicació de la Llei 24/2015, una llei que ha dotat d'eines les administracions, les entitats i els moviments socials per poder avançar en la defensa de l'energia, l'aigua i el gas com un bé bàsic i universal.

El II Congrés Català de Pobresa Energètica l'organitzen ajuntaments de Barcelona, Sabadell i Badalona, l'AMB, la Diputació de Barcelona, l'Associació Ecoserveis, la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, l'Aliança Contra la Pobresa Energètica i l'Associació Catalana de Municipis.

A la primera edició, celebrada el 2016 a Sabadell, hi van assistir prop de 400 persones i 80 ponents nacionals, estatals i internacionals.

Documents relacionats
On
Marker
Cotxeres de Sants 08028, Barcelona