Badia atén les persones

| Tema: Mercat laboral, Ocupació, Polítiques socials

Badia del Vallès endega tres projectes d'integració al mercat laboral

Imatge de la notícia

El municipi de Badia del Vallès, en aquesta primera convocatòria del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-23, ha optat per endegar tres projectes que aborden l'atenció a les persones des de diferents perspectives del mercat laboral.

Així, aquestes darreres setmanes, l'equip tècnic de l'AMB que dona suport al Programa metropolità de dinamització de mercat de treball ha fet el seguiment dels projectes de la línia de singulars i d'orientació i formació que està desenvolupant Badia del Vallés.

El projecte singular ha apostat fortament per impulsar la capacitació professional i la formació de persones aturades en l'àmbit de l'atenció a persones dependents, acostar-les al certificat de professionalitat, promoure l'emprenedoria social i donar suport en la recerca de feina, amb la complicitat de les accions de prospecció que es duen a terme des del projecte d'orientació i formació.

Aquest projecte, emmarcat en la línia d'orientació i formació, aposta per la prospecció empresarial: intenta establir contactes i col·laboració amb empreses del territori per captar ofertes de feina, fent especial incís en les necessitats de les accions formatives que imparteix el mateix ajuntament, com ara la formació inclosa en el projecte singular, i tenint en compte els perfils de les persones que componen la borsa de treball municipal.

D'altra banda, als dos projectes se li suma el pla d'ocupació, amb un abast de 7 persones, que també ha optat principalment per accions que busquen millorar l'atenció, la qualitat de vida i el benestar de la gent gran que es troba en situació de vulnerabilitat perquè puguin mantenir-se en la pròpia llar i entorn social, a més de reforçar els serveis municipals vinculats a l'atenció.

L'AMB ha pogut comprovar que els projectes s'estan desenvolupant satisfactòriament i han generat una molt bona sinergia, que s'espera que en puguin treure profit tant els beneficiaris dels projectes com la ciutadania de Badia. 

Enllaços relacionats