WaysTUP!

Compostatge
Sistemes integrats d'innovació en valorització de residus urbans

Descripció

El projecte WaysTUP! fa referència als sistemes integrats d'innovació en valorització de residus urbans. El consorci està format per 26 entitats col·laboradores de 9 Estats Membres: Àustria, Bèlgica, Espanya, Finlàndia, Gran Bretanya, Grècia, Itàlia, República Txeca i Sèrbia.

La Direcció de Serveis de Prevenció i Gestió de Residus forma part del consorci del projecte, i és l'encarregada de subministrar el residu d'entrada d'un dels pilots situats a València. Aquest pilot tractarà els residus cel·lulòsics (principalment bolquers).

El principal objectiu de WaysTUP! referent a Sistemes, és demostrar l'establiment de noves cadenes de valor per als residus orgànics municipals que permetin la producció de bioproductes d'alt valor afegit.

El projecte mostrarà una cartera de processos innovadors per transformar els bioresidus urbans en bioproductes, que seran testats en 7 plantes pilot demostratives que es construiran en diferents ciutats europees. Alguns d'aquests residus són: restes d'aliments, olis de cuina, FORM, llots de depuradora i cel·lulòsica de corrents de rebuig tant de residu sòlid municipal com d'estacions depuradores.

La participació al projecte WaysTUP! permetrà reduir el rebuig produït en les instal·lacions de tractament mecanobiològic (ecoparcs) de l'AMB, i contribuir així a l'economia circular del territori metropolità.

On