Suport a la població afectada pel terratrèmol al nord de Síria

NES
Fitxa tècnica
Socis:

Mezzaluna Rossa Kurdistan Italia / Mitja Lluna Roja Kurda.

Autoritats locals del nord de Síria - Departament de Salut.

Zona d'actuació:
Mediterrània-Màixriq . Síria
Tema:
Emergències i crisis humanitàries, Persones refugiades
Finançament:
  • AMB: 50.000,00 €

Estat:
Iniciat

Descripció

L’objectiu del projecte és garantir el dret a la vida, la seguretat i el benestar i contribuir així a la protecció dels drets humans de les persones del nord de Síria afectades pels terratrèmols del 6 de febrer de 2023 a Turquia. Es treballa en una doble línia:

  • Amb la finalitat de respondre a les prioritats bàsiques de la població, es distribueixen aliments i articles bàsics per a la supervivència (tendes, matalassos, mantes i estufes) a les persones allotjades de manera temporal a camps i centres d’acollida a causa dels terratrèmols.
  • Es dona suport al sistema públic de salut. Un equip tècnic de la Mitja Lluna Roja Kurda avalua les condicions i els danys en hospitals i centres de salut afectats pels terratrèmols, especialment a Alep i Manbij, on s’ha identificat un gran nombre d’hospitals i centres de salut afectats.

Els subjectes de dret del projecte són 2.000 persones afectades pel terratrèmol, 1.000 a camps i centres d’acollida i 1.000 ateses a hospitals i centres de salut o pel servei d’ambulàncies, així com la població de les ciutats afectades on s’avaluen els centres de salut pública.

El projecte incorpora l’enfocament de drets humans, diversitat, empoderament i igualtat entre dones i homes.