Green Growth

Ciutat sostenible verda
Fitxa tècnica
Socis:
Líder: Fundació Universitària Balmes, UVic

Socis:
https://www.cueim.org/, IT
Dynamic Vision, GR
FVA, IT
ANIMA Investment Network, FR
European Regions Research and Innovation Network, BE
CENER 21, BO

Associat: AMB, ES
Zona d'actuació:
Europa
Tema:
Desenvolupament urbà sostenible, Sostenibilitat ambiental
Pressupost:
1.459.999,99 €
Finançament:
  • Pressupost AMB: sense pressupost (AMB com a associat)

    Pressupost AMB: sense pressupost (AMB com a associat)
Estat:
Iniciat

Descripció

El projecte Green Growth té com a objectiu promoure el desenvolupament sostenible a través de la cooperació territorial per a la innovació. Com a projecte Interreg MED, respon als objectius generals del programa, que són la reducció de les disparitats existents entre regions de la Unió Europea, millorar la competitivitat de la zona mediterrània i promoure la cohesió territorial i la protecció del medi ambient. Aquest projecte es troba emmarcat en el primer eix temàtic del programa Interreg Med: innovació, i més concretament en l'apartat de desenvolupament sostenible.

Davant dels nombrosos reptes que afronta la regió mediterrània (conseqüències del canvi climàtic, escassetat de recursos hídrics, riscos associats a la pressió urbanística creixent, pol·lució a la Mediterrània, dificultat per assolir els objectius de l'estratègia europea per al 2020 tenint en compte el nivell d'innovació inferior a la regió en comparació amb la resta d'Europa...), el projecte Green Growth busca reforçar les capacitats innovadores d'actors públics i privats de la regió mediterrània i donar suport al desenvolupament intel·ligent i sostenible.

El projecte involucrarà actors de l'anomenada quàdruple hèlix (sector públic, sector privat, acadèmics i societat civil) dels sis països participants (Espanya, Itàlia, Alemanya, França, Bèlgica i Bòsnia Hercegovina), que participaran en tallers formatius i en exercicis de transferència de bones pràctiques per promoure un canvi positiu pel que fa a polítiques regionals i nacionals.

El projecte s'inicia el novembre del 2019 i tindrà una durada de 32 mesos, amb la finalització prevista el juny del 2022.
Enllaços relacionats