Gestió de residus sanitaris al nord-est de Síria

Imatges del projecte

Gestió de residus sanitaris al nord-est de Síria: suport als ajuntaments i equipaments de salut per a una gestió de residus segura i sostenible

Fitxa tècnica
Socis:

Un Ponte Per (UPP)

Altres entitats col·laboradores: 

- Mitja Lluna Roja Kurda (MLRK)

- Departament de Municipis i Medi Ambient de la regió de Jazira (DME)

Zona d'actuació:
Orient Pròxim i Mitjà . Síria
Tema:
Cicle dels residus, Acció humanitària, Desenvolupament, Persones refugiades
Pressupost:
127.700,00 €
Finançament:
  • 127.700,00 €

Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

En el context del conflicte armat a Síria, les noves institucions locals autònomes de la zona del nord i l’est de Síria (NES) treballen per protegir i garantir els drets humans fonamentals (com el dret a la vida, el dret a la salut i al benestar, el dret a unes condicions de treball justes i equitatives). Un dels reptes prioritzats és la millora de la gestió de residus. En aquest marc, el projecte es desenvolupa en una doble línia:

-Incorporació d’un sistema segur i sostenible de gestió dels residus sanitaris a tres centres de salut d’al-Qamishli, Tal Tamer i Amuda. Es dona suport a la Mitja Lluna Roja Kurda i als proveïdors de serveis de salut de la regió de Jazira per enfortir les seves capacitats per incorporar un sistema segur i sostenible de gestió dels residus sanitaris. Es construeixen instal·lacions adequades, dotades d'incineradores estàndard, trituradores de vidre i fosses de residus biològics per als residus sanitaris infecciosos i perillosos. El personal dels centres de salut rep formació en gestió dels residus sanitaris segons protocols internacionals.

- Enfortiment de les capacitats dels equips municipals en gestió de residus, especialment reciclatge. Es dona suport als municipis del NES i als actors del sector sanitari de la regió de Jazira (província d'al-Hasakah) per garantir la protecció del medi i un cicle segur i sostenible de gestió dels residus sanitaris. També es treballa per augmentar la capacitat dels municipis en la gestió de residus urbans i es promou l'intercanvi de coneixements entre l’equip de residus de l’AMB i el personal dels municipis i el Departament de Municipis i medi Ambient de la regió de Jazira (DME).

El projecte vol donar suport a les 335.490 persones que viuen a les zones d’al-Qamishli, Amuda i Tal Tamer, de les quals el 36 %  són menors de 18 anys i al voltant del 55 % són dones. La població és kurda (57 %), àrab (20 %) i siríaca o assíria (23 %) i practica diverses religions: islam (77 %), cristianisme (20 %) i yazidisme (3 %).