GALILEO 4 Mobility

GALILEO 4 Mobility

Fostering the adoption of GALILEO for Mobility as a Service

Fitxa tècnica
Socis:

Líder: Pildo Labs Wessex Ltd., UK

Socis
Pildo Consulting SL, ES
Sensefields, ES
Transport Systems Catapult, UK
CERTH, GR
UITP, BE
ACASA, ES
AMB, ES
CLEM, FR
Taxi Way, GR
Fundació Creafutur, ES

Zona d'actuació:
Europa
Tema:
Mobilitat i transport, Smartcities
Pressupost:
2.734.772,50 €
Finançament:
  • Pressupost AMB: 135.835 euros (finançats al 100%)

    Pressupost AMB: 135.835 euros (finançats al 100%)
Estat:
Iniciat

Descripció

Logo del projecte

 


La mobilitat urbana s'està convertint en un tema de gran importància en la societat actual a causa del creixent moviment de la població cap a les grans ciutats.

GALILEO 4 Mobility té l'objectiu de donar suport a la introducció de la tecnologia de geolocalització en el context de la mobilitat com a servei, analitzant les necessitats de geolocalització dels diferents agents implicats i demostrant-ne els beneficis, mitjançant proves pilot de serveis de mobilitat compartida.

Actualment, els plans de mobilitat urbana estan evolucionant més ràpid que mai, principalment per canvis socials, econòmics i tecnològics. La democratització dels dispositius mòbils intel·ligents permet nous models de negoci basats en l'intercanvi de béns i serveis: l'economia compartida. Així, els serveis de mobilitat compatida han crescut en gran mesura els darrers anys. El cotxe compartit segueix sent la forma més generalitzada de mobilitat compatida en relació a altres serveis com les bicicletes o d'altres formes flexibles de transport públic.

Els nous serveis basats en l'ús de les aplicacions mòbils per fer front a la demanda i l'oferta i agregar diferents modalitats de transport estan en augment. La geolocalització d'usuaris i vehicles mitjançant tecnologies de navegació per satèl·lit està sent àmpliament utilitzada per a la majoria dels serveis. Tot i que les solucions tradicionals basades en GPS han demostrat no ser una solució fiable, GALILEO millorarà la disponibilitat del senyal, millorant així la continuïtat del servei per a serveis de mobilitat compartida en zones urbanes o entorns complexos.

L'AMB liderarà un projecte pilot que tindrà lloc a Cervelló, un petit poble de la regió metropolitana de Barcelona, on els ciutadans que viuen a les zones periurbanes estan connectats al centre per quatre línies d'autobusos cobertes amb un autobús, que donen com a resultat una freqüència molt baixa de transport públic. D'aquesta manera, GALILEO4MOVILITY oferirà un servei d'autobusos a la carta orientat a una zona periurbana i de baixa densitat. A més, si el pilot funciona correctament, l'AMB tindrà com a objectiu ampliar el servei progressivament a tota la regió metropolitana de Barcelona.

 

On

Timeline del projecte

Enllaços relacionats