Reobre el parc de l'Ermita de Castellbisbal després d'una restauració integral

| Tema: Parcs

Les obres, finançades per l'AMB i l'Ajuntament, han costat 324.898 € i han durat sis mesos

Un mirador, una zona per a gossos, un equipament d'educació ambiental i la remodelació de la pista en són les novetats principals

Reobre el parc de l'Ermita de Castellbisbal

Entra en servei el parc de l'Ermita de Castellbisbal després de 6 mesos tancat a causa d'unes intervencions de millora i restauració paisatgística.

El projecte de remodelació d'aquest parc, redactat i executat per Espai Públic de l'AMB, ha suposat una inversió de 324.898 €, dels quals 171.506 € han estat aportats per l'Ajuntament de Castellbisbal i 153.392 € per l'AMB. 

La restauració del parc s'ha fet tenint en compte tres línies estratègiques: transformació paisatgística, ampliació d'usos i impuls a l'educació ambiental amb la implementació de nous equipaments. 

Les actuacions més rellevants són les següents:

  • Creació d'una zona d'estada i d'un mirador per donar valor a les vistes panoràmiques de l'entorn: els visitants podran veure les serres de l'Ataix i de les Forques, les muntanyes d'Ordal i Collserola.
  • Implantació d'un mòdul de Naturaula: un nou espai per a activitats educatives amb les famílies i escoles. Aquest equipament consolida l'oferta d'activitats d'educació ambiental al voltant de l'ecosistema del parc i reafirma l'aposta de l'AMB per incorporar la participació ciutadana com a element clau en la conservació i el manteniment d'aquests espais. 
  • Creació d'una àrea d'esbarjo per a gossos amb dos espais diferenciats: un d'estada per als propietaris dels gossos amb bancs, papereres, una font i enllumenat, i l'altre, a un nivell inferior, per al gaudi dels gossos.
  • Millora de l'accessibilitat del parc. En primer lloc, s'ha modificat el camí principal fins al nou mirador per potenciar la connectivitat de tot el parc i tenir un accés més directe al nou espai del mirador. D'altra banda, s'ha pavimentat el nou accés de vehicles i la rampa que comunica amb la cota inferior del parc, a on es troben la majoria d'equipaments.
  • Increment de la il·luminació, amb la col·locació de 4 nous fanals que asseguren que es pugui practicar esport a les hores més fosques, 6 nous punts de llum al mirador i a l'àrea d'esbarjo per a gossos. Es tracta d'enllumenat LED que disposa d'un dispositiu de control de presència per minimitzar el consum energètic.
  • Transformació de l'actual pista de patinatge en desús en pista esportiva per a la pràctica del bàsquet de carrer i el corfbol.
  • Plantació d'arbrat a l'àmbit del mirador: aquesta actuació es farà a partir de la tardor.
Del disseny a la gestió integral d'espais públics metropolitans

El parc de l'Ermita de Castellbisbal forma part de la xarxa de parcs metropolitans (XPM) des del 2019. Un total de 52 espais verds en què l'AMB en fa una gestió i manteniment integrals.

L'actuació del parc de l'Ermita és un exemple de transformació i millora d'un espai verd ja existent i realça el conjunt de competències de l'AMB en el territori i en concret en l'àmbit de l'espai públic: des de la planificació urbanística fins a la gestió integral, passant pel disseny de nous espais, la millora d'altres de prèviament existents i la promoció de programes educatius, de dinamització i promoció que descobreixen els valors d'aquests espais.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
Equipaments relacionats
  • Parc de l'Ermita
    Municipis:
    Castellbisbal
    Inauguració:
    Juliol 2005
    Superfície:
    14.998,75 m2
On
Marker
Parc de l'Ermita 08755, Castellbisbal