Prop de 400 congressistes i 80 ponents participaran en el primer congrés de pobresa energètica

Se celebrarà el 3 i 4 de novembre a Sabadell. Ajuntaments i entitats socials i ambientals fan front comú en la lluita contra la pobresa energètica.

Prop de 400 assistents i 80 ponents nacionals i internacionals participaran en el I Congrés de Pobresa Energètica, que se celebrarà a Fira de Sabadell els dies 3 i 4 de novembre. El Congrés està organitzat pels ajuntaments de Sabadell, Barcelona i Badalona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona, l'associació Ecoserveis i la Taula del Tercer Sector.



El I Congrés de Pobresa Energètica serà un espai de debat i reflexió entorn de la lluita contra la vulnerabilitat energètica i es convoca amb l'objectiu d'oferir solucions a problemes concrets. La trobada oferirà diverses activitats de debat i reflexió paral·leles, on s'abordaran reptes i dilemes i s'organitzaran taules rodones entorn de la problemàtica de la lluita contra la pobresa energètica.

El Congrés també comptarà amb experts acadèmics, socials i del món local. Destaca la presència de Harriet Thomson, professora de la Universitat de Manchester i experta en pobresa energètica, que pronunciarà la conferència ‘Pobresa energètica: un problema comú de la Unió Europea'.

Alguns dels temes que es tractaran en el Congrés són:
  • Quines eines i models per fer l'habitatge més accessible energèticament existeixen actualment?
  • Com integrem la salut dels col•lectius afectats en la gestió dels programes d'atenció a PE?
  • Quin tipus de mesures d'eficiència energètica o millora de l'edifici són més efectives?
  • Com podem identificar situacions de pobresa energètica i actuar més enllà dels serveis socials?
  • Com financem la millora energètica de llars vulnerables que viuen al parc d'habitatge privat?
  • Com hauria de ser el bo social?
El dijous 3 de novembre a les 12.15 h està prevista una declaració institucional conjunta signada pels organitzadors i una foto de família dels congressistes i els màxims responsables de les set organitzacions i institucions organitzadores: Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell; Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i presidenta de l'AMB; Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona; Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB; Marta Garcia, presidenta d'Ecoserveis, i Oriol Illa, president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i director de l'àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB.

A Catalunya, la pobresa energètica ha crescut en els darrers anys: el 10,9% de llars (645.000 persones) declaren que no poden mantenir l'habitatge a una temperatura adequada, una xifra que s'ha duplicat respecte a l'any 2008.

Documents relacionats