Obres de renovació d'asfalt a la Ronda Litoral (B-10) el cap de setmana del 16 i 17 de juliol

| Tema: Rondes

Els treballs requeriran talls de circulació, que es faran entre les 23 h del dissabte i les 13.30 h del diumenge per evitar al màxim les molèsties als usuaris

mapa obres estiu 22

Aquest cap de setmana, entre el dissabte 16 i el diumenge 17 de juliol, l'AMB farà tasques de pavimentació a la ronda Litoral i al pont de Can Peixauet. El tram afectat comprèn els punts quilomètrics 2+900 i 4+000 en sentit Llobregat, on es faran tasques al ferm entre les 23 h del dissabte i les 13.30 h del diumenge.

Les obres comportaran els següents talls i afectacions al trànsit:

  • Ronda Litoral en sentit Llobregat: tall de dos dels tres carrils disponibles de circulació entre les 23 h del dia 16 de juliol i les 10 h del dia 17 de juliol, entre els punts quilomètrics  2+900 i 4+000. En aquesta fase quedaran tallades les incorporacions següents:
    • La incorporació 27 des de Sant Adrià de Besòs sentit Llobregat, que romandrà tallada.
    • La incorporació de la C-31 a la B-10 en sentit Llobregat, que passarà de 2 carrils a un sol carril de circulació.
Tram


  • Pont de Can Peixauet. Tall total dels dos sentits de circulació en aquest pont que connecta Santa Coloma de Gramenet i Barcelona sobre la ronda Litoral entre les 3.30 h i les 13.30 h del dia 17 de juliol. En aquesta fase quedarà tallada la sortida número 30 (Bon Pastor) de la ronda del Litoral, en sentit Trinitat.
Tram


Els desviaments previstos són els següents:
  • Sortida número 19 de la B-20 en sentit Montgat, tant des de la ronda Litoral (B-10) com des de Barcelona en direcció a Santa Coloma de Gramenet.
  • A través del passeig Salzereda fins al pont de Santa Coloma en sentit Barcelona.
L'AMB informarà degudament els usuaris de les restriccions de circulació, així com dels itineraris alternatius que poden seguir. Es recomana l'ús de vies alternatives mentre durin les restriccions.

Rondes de BCN: anella viària d'alta capacitat i de gestió interadministrativa

Les rondes de Barcelona, amb una longitud total de 36,2 quilòmetres, són utilitzades diàriament per milers d'usuaris, i són les vies d'alta capacitat amb la intensitat mitjana diària (IMD) més alta de Catalunya (uns 276.500 vehicles al dia). L'AMB vetlla pel manteniment i la conservació d'aquesta infraestructura amb l'objectiu que les rondes es trobin en unes condicions perfectes durant les 24 hores del dia i garanteixin una mobilitat segura per als conductors. Per això és imprescindible fer periòdicament tasques de pavimentació. La conservació de les rondes comprèn la renovació d'asfalt, la neteja de les calçades en cas d'accident o incidència, la gestió de l'enllumenat, el manteniment dels 23 túnels i la inspecció del pont de Can Peixauet. En total són 52 km de carretera, 8,5 km dels quals corresponen a túnels.

Aquesta anella viària la gestionen diferents organismes públics que treballen conjuntament en un marc de col·laboració interadministrativa, en què cadascun té tasques i funcions assignades. La titularitat de les rondes correspon al Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.
La gestió i els sistemes de control del trànsit corresponen a l'Ajuntament de Barcelona i al Servei Català de Trànsit, mentre que l'autoritat del trànsit està atribuïda a la Guàrdia Urbana de Barcelona i als Mossos d'Esquadra. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats