Mapsi Photonics, Groots Hydroponics i Bamboo Energy guanyen els Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana

| Tema: Innovació

La primera edició d'aquests guardons ha premiat amb 6.000 € les iniciatives empresarials més innovadores i tecnològiques en el camp de la indústria 4.0, el comerç, el turisme i el millor projecte liderat per dones. Les empreses guanyadores es dediquen a la fabricació de filtres òptics, a la producció agrícola vertical i a la intel·ligència artificial

Aquest dimarts, 28 de juny, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Centre d'Empreses Procornellà han lliurat els Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana, uns guardons que distingeixen les millors iniciatives innovadores i tecnològiques que han sorgit en els darrers cinc anys a la metròpolis de Barcelona. Cada premiat s'ha endut 6.000 € i en total s'han reconegut tres categories.

A la categoria de millor iniciativa empresarial en l'àmbit de la indústria, el premi ha estat per a Mapsi Photonics, amb seu a Cornellà de Llobregat. Es tracta de fabricants de filtres òptics per detectar gasos i monitorar processos a temperatures elevades. El procés és molt més senzill, més net i menys costós que el de la tecnologia actual, ja que fa servir el silici macroporós, una tecnologia capdavantera que no utilitza materials contaminants. L'activitat de Mapsi Photonics està enfocada al mercat de la detecció infraroja i té aplicacions industrials, mediambientals i mèdiques.

El reconeixement en l'àmbit del comerç i el turisme ha estat per a Groots Hydroponics, una empresa ubicada a Barberà del Vallès i dedicada a la venda d'aliments sostenibles gràcies al desenvolupament d'una tecnologia de producció agrícola vertical. Aquesta tècnica permet conrear en qualsevol moment de l'any i en qualsevol lloc i ajuda a reduir l'impacte negatiu que té la indústria agroalimentària. El seu sistema presenta avantatges importants, com la reducció del consum d'aigua en un 90 %, de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle en un 25 % o del desaprofitament alimentari, entre d'altres.

Finalment, l'equip de Bamboo Energy ha guanyat com a millor empresa liderada per dones. Amb domicili a Sant Adrià de Besòs, és una empresa que comercialitza una plataforma perquè les comercialitzadores d'electricitat puguin oferir un nou servei als usuaris finals, oferint reducció de costos de l'electricitat i un consum més sostenible. Es tracta d'una plataforma software basada en intel·ligència artificial i optimització matemàtica resultat de set anys de recerca a l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya.

En la gala de lliurament dels premis, també s'ha fet entrega d'un guardó especial gentilesa de Telefonica, el Pack Mobile World Congress, que inclou dues entrades al MW Congress 2023, un tour a l'estand Telefonica i Wayra i un tour per les instal·lacions de l'Innovacion Center i Wayra Barcelona. Aquest premi també ha estat per a Mapsi Photonics.

Aquesta és la primera edició dels premis convocats pel Centre d'Empreses Procornellà i l'AMB, l'ens que aporta la dotació econòmica dels guardons. L'acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Montserrat Ballarín, i del vicepresident executiu de l'AMB i alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón. Ambdós han coincidit en ressaltar l'ecosistema d'innovació que creen les empreses de la metròpolis de Barcelona, una innovació sostenible, eficient i creativa.

Més d'un centenar d'empreses van iniciar el procés d'inscripció després que s'obrís la convocatòria el passat mes de maig, que s'adreçava a persones físiques o jurídiques en actiu que haguessin iniciat la seva activitat empresarial entre l'1 de gener del 2017 i el 31 de desembre del 2021 amb domicili social i fiscal en qualsevol municipi de l'àrea metropolitana de Barcelona, i que presentessin iniciatives innovadores i/o tecnològiques en fase de comercialització del producte o servei.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Auditori de Cornellà de Llobregat Carrer Albert Einstein, 51, 08940, Cornellà de Llobregat