L'AMB presenta 12 nous autobusos híbrids per renovar la flota de bus metropolità de l'Hospitalet i altres municipis del Baix Llobregat

| Tema: Autobusos

Aquests 12 vehicles donaran servei a les línies M12, M14, L16 i PR2, que circulen pel Baix Llobregat, l'Hospitalet i Barcelona.
66 vehicles més de baixes emissions s'incorporaran progressivament a la flota metropolitana durant aquest any 2020 i el primer trimestre del 2021.
Recentment, també s'han incorporat 3 vehicles midibus híbrids a la flota del servei Horta-Gràcia de Barcelona

12 nous autobusos híbrids

Avui dimecres, 18 de novembre de 2020, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, han presentat 12 nous autobusos metropolitans híbrids que s'han incorporat immediatament a la flota de Bus Metropolità de l'AMB per substituir el més antics i contaminants i seguir impulsant una flota neta i sostenible.  

"Aquesta renovació s'emmarca en l'estratègia metropolitana de millora de la qualitat de l'aire, que contempla la renovació de la flota de transport públic de superfície. Seguim incorporant vehicles molt menys contaminants i més sostenible al servei de Bus Metropolità. En el context actual, hem d'avançar fermament cap a una mobilitat sostenible, que vetlli per la salut de les persones", ha exposat Poveda. 

"En l'actual context, treballar per una mobilitat més sostenible i menys contaminant és una prioritat. En una ciutat pensada per a les persones, els desplaçaments de la ciutadania han de ser fàcils, ràpids i econòmics. I per això apostem pels transports públics i col·lectius, com l'autobús", ha explicat  Marín. 

Aquests 12 nous vehicles consumeixen un 20 % menys que els vehicles que substitueixen (dièsels Euro 3) i suposen una reducció del 94 % de NOx  i reducció del 99 % de PM2,5. A més, inclouen el sistema Start-Stop, que significa també una reducció de l'impacte en emissions i soroll, tant per als usuaris que estan esperant a la parada com per als veïns de les zones per on circulen.  

Aquesta incorporació de 12 nous autobusos, amb un cost de 3,6 milions d'euros, forma part del pla de renovació de la flota de Bus Metropolità, que afecta un total de 125 vehicles i representa un cost de 53,45 milions d'euros. D'aquest 125 vehicles, 66 més ja estan licitats i en procés de fabricació i està previst que vagin arribant entre finals d'aquest any 2020 i el primer trimestre del 2021.  

Amb aquesta incorporació, el servei de l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i altres municipis augmenta la seva flota de baixes emissions fins a més de la meitat, amb un 56 % d'autobusos híbrids, i aposta també per una clara reducció del soroll a la via pública.

Documents relacionats