L'AMB obre expedient sancionador a l'UTE que gestiona les estacions metropolitanes de recàrrega de vehicles elèctrics per dèficit en la seva gestió

L'AMB ha sol·licitat a l'UTE que gestiona el servei Electrolineres AMB que repari les avaries a la xarxa metropolitana de punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics i que apliqui mesures correctores.
L'organisme metropolità ja ha aplicat una penalització econòmica a aquesta UTE, i informa que està tramitant un expedient sancionador.
Mentre persisteixi la incidència tècnica de l'app AMB Electrolineres, els 10 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de l'AMB segueixen oferint servei als usuaris.
L'AMB recorda que el servei Electrolineres AMB és, des del seu naixement, l'any 2015, un servei metropolità totalment gratuït, sense cost per als usuaris

Punt de recàrrega i vehicle

Davant dels problemes tècnics que està tenint l'app AMB Electrolineres i el servei d'Electrolineres AMB, i les queixes dels usuaris, l'AMB informa que està treballant des de l'inici de les incidències amb l'UTE responsable, UTE ESTACIONS DE RECÀRREGA VEHICLE ELÈCTRIC AMB 2016, per resoldre aquestes incidències tècniques.

Per tal de no afectar els usuaris, l'AMB informa que, mentre persisteixi el problema amb l'app, els 10 punts de recàrrega de vehicles elèctrics de l'AMB romandran oberts, sense necessitat d'utilitzar l'app AMB Electrolineres per accedir al servei. D'aquesta manera, els usuaris podran accedir directament al servei i carregar el seu vehicle elèctric, sense resultar afectats per l'avaria.

Concretament, en aquest cas, el problema rau en el fet que l'app AMB Electrolineres notifica un error de comunicacions cada cop que s'intenta fer una reserva o cada cop que s'intenta activar un punt de recàrrega ràpida. Tot i que l'UTE responsable ha intentat diverses estratègies per diagnosticar l'avaria i resoldre-la, el problema persisteix i afecta els deu punts de recàrrega ràpida de la xarxa.

Per aquest motiu i per altres incidències d'inoperativitat i avaries del sistema, l'AMB ha aplicat una penalització econòmica a l'UTE, que afecta l'import de les factures de manteniment, explotació i gestió del servei de, com a mínim, desembre 2020 i gener 2021. Així mateix, està tramitant un expedient sancionador a l'UTE per a l'escenari de manca del servei descrit anteriorment. Aquesta situació ha comportat requerir a l'UTE que comuniqui formalment a l'AMB el diagnòstic de les actuals avaries, les mesures correctores en marxa i el calendari per a la resolució completa de les incidències.

Funcionament del servei gratuït Electrolineres AMB
La xarxa metropolitana de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de l'AMB és un servei metropolità gratuït i integra 10 punts de recàrrega ràpida repartits per la metròpolis de Barcelona: Montcada i Reixac, el Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Gavà, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Barberà del Vallès i Pallejà. Permeten carregar el 80 % de la bateria en 20-30 minuts.

Cada punt de recàrrega ràpida disposa de tres connectors (Mennekes, CHAdeMO i COMBO CCS) per donar servei a qualsevol vehicle elèctric del mercat. El punt de recàrrega lenta disposa de dos endolls Schuko, que permeten recarregar la bateria d'una moto o d'una bicicleta elèctriques.

Des de la inauguració de la primera electrolinera l'octubre del 2015, les electrolineres de l'AMB ja han distribuït més d'1.175.000 kWh, la qual cosa equival a un recorregut d'aproximadament 6.912.000 km sense emetre gasos contaminants a l'atmosfera de les ciutats metropolitanes.

Documents relacionats
Enllaços relacionats