L’AMB insta la fi dels conflictes laborals que afecten els usuaris del Bus Metropolità al Baix Llobregat

| Tema: Autobusos

La presidenta metropolitana, Ada Colau, demana per escrit a l'operadora de l'àmbit de Sant Boi, Monbus, que "faci els esforços necessaris de negociació laboral i adopti les mesures de millora i rectificació que calguin".

Els vicepresidents Antonio Balmón i Antoni Poveda es reuneixen amb els ajuntaments afectats pel conflicte a la concessionària del Baix Llobregat Sud, Avanza, qualifiquen de "preocupant" el dany ocasionat al servei de bus i demanen a empresa i sindicats que arribin a un acord.

Bus

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha expressat la seva preocupació i el seu enuig per les greus afectacions que els conflictes laborals de les operadores de diverses línies de Bus Metropolità del Baix Llobregat estan causant al servei metropolità de transport de viatgers d'aquest territori. El conflicte, entre les empreses concessionàries (Monbus i Avanza) i els representants de la plantilla de treballadors, és causa de notables perjudicis als ciutadans que utilitzen el Bus Metropolità des del passat mes de desembre.

La presidenta de l'AMB, Ada Colau, i els vicepresidents Antonio Balmón i Antoni Poveda han instat de manera reiterada la consecució d'un acord que posi fi al conflicte i, en conseqüència, a les greus deficiències ocasionades en la prestació del servei als ciutadans.

En una carta enviada el passat 10 de març a la direcció de Monbus, Colau expressa  la seva preocupació "per les condicions en què s'està prestant el servei de transport col·lectiu de viatgers" en les línies afectades, "que afecta greument a la seva qualitat, amb perjudici dels milers d'usuaris i usuàries".

En la mateixa carta, la presidenta metropolitana es fa ressò de les reclamacions dels treballadors i demana a l'empresa que "faci els esforços necessaris de negociació i adopti les mesures de millora i rectificació en les relacions laborals que calguin per tal de posar fi a l'actual situació de forma satisfactòria per a totes les parts, en benefici de la població usuària".

Balmón i  Poveda, que han qualificat de "preocupant" el dany ocasionat al servei metropolità de bus, van reunir el passat 13 de març alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments afectats, així com tècnics de l'AMB. Tots van coincidir que comprenien els arguments de treballadors i treballadores de l'empresa Avanza, i van remarcar la importància de l'ambiciós pla de renovació de la flota d'autobusos que actualment es troba en curs. En els darrers dos mesos, s'han incorporat 47 nous autobusos, i en els pròxims dos mesos s'incorporaran els 163 vehicles que falten.

En arribar a aquest punt, van condemnar els actes de sabotatge que han patit en les darreres setmanes almenys 140 vehicles de la flota, molts dels quals eren acabats d'estrenar, i que han causat un perjudici addicional al servei metropolità de transport de viatgers.

Després d'analitzar les posicions de les dues parts en conflicte, els assistents a la reunió van constatar l'existència de possibilitats raonables d'avançar cap a un acord que posi fi al conflicte i, per tant, a les indesitjables afectacions al servei i els seus usuaris.

Balmón i Poveda, igual que Colau en la carta a l'empresa, van refermar la voluntat de l'AMB de col·laborar en tot allò que estigui al seu abast per facilitar un ràpid acord entre les empreses i les plantilles que permeti restablir immediatament la qualitat del servei.

Documents relacionats
Enllaços relacionats