L’AMB aprova un projecte d’emergència pels terratrèmols al nord de Síria

| Tema: Cooperació internacional

Es distribuiran aliments i articles bàsics per a la supervivència com tendes, matalassos, mantes i estufes a les persones allotjades en camps i centres d'acollida. També es donarà suport al sistema públic de salut

Síria

El Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat per unanimitat aquest dimarts, 28 de febrer, un projecte d'emergència per donar suport a la població del nord de Síria afectada pels terratrèmols que el passat 6 de febrer (i els dies consecutius) van devastar el Kurdistan, el nord de Síria i el sud de Turquia.

L'AMB respon així a les necessitats bàsiques de les persones allotjades de manera temporal en camps i centres d'acollida del nord de Síria. Ho fa a través de la seva sòcia al terreny, l'entitat Mitja Lluna Roja Kurda, que distribuirà entre les persones afectades aliments i articles bàsics per a la supervivència, com tendes, matalassos, mantes i estufes.

D'altra banda, es donarà suport al sistema públic de salut sirià. S'avaluaran les condicions i els danys als hospitals i els centres de salut afectats pels terratrèmols, especialment a les ciutats d'Alep i Manbij, on s'han identificat un gran nombre de centres afectats.

El pressupost total del projecte és de 86.990,43 €, dels quals l'AMB n'aportarà 50.000,00 €. Altres entitats col·laboradores del projecte són les autoritats locals del nord de Síria.

Des del 2017, l'AMB treballa al territori amb els ens locals, regionals i organitzacions de la societat civil per enfortir els serveis bàsics com la gestió de residus, cicle de l'aigua i espai públic. És especialment reconegut el treball en gestió de residus, aigua i energia solar de l'AMB en els centres de salut i hospitals.

Documents relacionats